ΑΛΒΑΝΙΑ

«Φρούριο» τα Τίρανα εν αναμονή του Σέρβου πρωθυπουργού

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι αλβανικές αρχές εν όψει της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στα Τίρανα. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Σέρβου πρωθυπουργού στην Αλβανία, ύστερα από 70 χρόνια.

Πάνω από 1.000 αστυνομικοί, άντρες της εθνοφρουράς, των μυστικών υπηρεσιών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα είναι σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, ενώ τον εναέριο χώρο πάνω από την αλβανική πρωτεύουσα θα ελέγχουν στρατιωτικά ελικόπτερα.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός αναμένεται στα Τίρανα στις 11:30 (12:30 ώρα Ελλάδος) και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα, και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δήμαρχο Τιράνων Λουλζίμ Μπάσα.

Η επίσκεψη του κ. Βούτσιτς ερμηνεύεται στα Τίρανα ως μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι «ψυχρές» σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως λόγω του Κοσόβου.

Όπως σχολιάζουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, τόσο η επίσκεψη του Σέρβου πρωθυπουργού στα Τίρανα όσο και η επίσκεψη του Αλβανού ομολόγου του στο Βελιγράδι, περίπου έξι μήνες πριν, διεξήχθησαν υπό την πίεση της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, παρά τη νότα αισιοδοξίας στις πολιτικές τάξεις τόσο του Βελιγραδίου όσο και των Τιράνων, κανείς δεν αναμένει κάποια θεαματική εξέλιξη στις σχέσεις των δύο κρατών.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr/story/958482/frourio-ta-tirana-en-anamoni-tou-serbou-prothupourgou

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top