ΑΛΒΑΝΙΑ

Frontex: Ραγδαία αύξηση Αλβανών που ζητούν άσυλο σε χώρες της ΕΕ

Η πρώτη έκθεση της FRONTEX για το 2015, που δημοσιοποίησε το τηλεοπτικό κανάλι “Top Channel” των Τιράνων, αποκαλύπτει τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των Αλβανών πολιτών, που ζητούν άσυλο από χώρες – μέλη της ΕΕ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σύμφωνα με την έκθεση, μόνο στης πρώτες πέντε εβδομάδες του 2015, συνολικά 1847 Αλβανοί, ζήτησαν άσυλο, ποσοστό δηλαδή σε ποσοστό που είναι αυξημένο κατά 236%, σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2014. Απ΄αυτούς, 1.668 αιτούντες άσυλο καταγράφηκαν στη Γερμανία, 106 στη Σουηδία, 52 στο Βέλγιο, 15 στην Ελβετία και 2 στο Λουξεμβούργο.

Η “ξαφνική” αυτή αύξηση των Αλβανών αιτούντων άσυλο, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωπαϊκού αυτού Οργανισμού με έδρα τη Βαρσοβία, συνέβαλε στη σημαντική αύξηση των συνολικών αιτήσεων, που καταγράφηκαν στη Γερμανία, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στης πέντε αυτές ευρωπαϊκές χώρες, που “πλήττονται” από το φαινόμενο αυτό. Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, το 90% των αιτήσεων για άσυλο, υποβάλλεται από τους πολίτες της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη) στην Γερμανία, η οποία παραμένει ο ιδανικός προορισμός, κυρίως για Αλβανούς και Σέρβους. “Η Γερμανία καταγράφει σημαντική αύξηση των αιτήσεων κατά 57%, κυρίως λόγω της απρόσμενης αύξησης των αιτήσεων από Αλβανούς” αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση.

Η FRONTEX αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των αιτούντων άσυλο, από τις χώρες αυτές στο χώρο Σένγκεν, κατά τη διάρκεια των πρώτων 5 εβδομάδων του τρέχοντος έτους, ανήλθε στους 5539, που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 39%, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο 2014.

[maxbutton id=”1″]

 

ΠΗΓΗ http://www.nooz.gr/world/ragdaia-aiksisi-alvanon-pou-zitoin-asulo-se-xores-tis-ee

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top