ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φρίκη. Έσερναν μετανάστη με το αυτοκίνητο , και του έσπαγαν τα δάκτυλα με σφυρί.

Είχαν μπλοκάρει το σώμα μετανάστη

Είχαν μπλοκάρει το σώμα μετανάστη τον έσυραν στο δρόμο και συγχρόνως του έσπαγαν τα δάχτυλα με σφυρί. Αυτή η μαρτυρία από το ίδιο το θύμα, δίνει νέα τροπή στην υπόθεση της Μανωλάδας, καθώς δράστες του αποτρόπαιου περιστατικού δείχνουν να είναι οι δύο από τους προσφάτως συλληφθέντες.

Επτά μήνες μετά, η μαρτυρία του 23χρονου Μαχμούντ ρίχνει φως στην ιστορία με τους εργάτες γης στην περιοχή.
Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής” και τη μαρτυρία του 23χρονου, οι βασανιστές του, ήταν οι βασικοί “πρωταγωνιστές” της αιματηρής επίθεσης σε βάρος απλήρωτων εργατών που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα, ο 27χρονος και ο 39χρονος οι οποίοι σήμερα κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι, σύμφωνα με τις Αρχές, τα ίδια πρόσωπα που και τον Αύγουστο του 2012 είχαν προβεί στις απίστευτης αγριότητας πράξεις τους.
“Κι εγώ, τότε, το μόνο που ζητούσα ήταν να πάρω τα λεφτά που μου χρωστούσαν”, λέει στο “Εθνος της Κυριακής” ο Μαχμούντ, που σήμερα έχει φύγει από την περιοχή της Βουπρασίας και δουλεύει σε χωράφια άλλης περιοχής στην Πελοπόννησο.
“Ήταν προς το τέλος του Αυγούστου και είχα μείνει χωρίς λεφτά. Είχα δουλέψει όλο το καλοκαίρι και μου χρωστούσαν πολλά. Εκείνη τη μέρα βγήκα από το σπίτι μου και είδα από μακριά τους δύο φίλους του αφεντικού να περνούν με το αυτοκίνητο. Πήγα κοντά για να τους ρωτήσω τι θα γίνει”, διηγείται με τη βοήθεια του συμπατριώτη του Ραμί.
“Έσκυψα προς το τζάμι και τους ρώτησα. Και τότε αυτοί με τράβηξαν μέσα στο αυτοκίνητο. Κρεμάστηκα ο μισός μέσα και ο μισός έξω και το αυτοκίνητο ξεκίνησε. Προσπαθούσα να πιαστώ, αλλά δεν μ’ άφηναν. Με ένα σφυρί μου χτυπούσαν τα χέρια, μια το ένα και μια το άλλο. Έσπασα τα δάχτυλα και κόπηκαν δύο φλέβες. Χρειάστηκε να κάνω εγχείρηση γι’ αυτό και να πληρώσω για τα φάρμακα γιατί δεν είχα ασφάλιση”, λέει ο Μαχμούντ.
Περίπου ένα χιλιόμετρο μετά, ο Αιγύπτιος μετανάστης έπεσε ματωμένος στο έδαφος. Ασθενοφόρο το οποίο ειδοποιήθηκε από περίοικους μετέφερε το μετανάστη στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και από εκεί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Στη συνέχεια μετέβη στην Αστυνομία όπου κατέθεσε μήνυση σε βάρος των δύο βασανιστών του, αλλά αντί να βρει το δίκιο του, κρατήθηκε επειδή δεν είχε χαρτιά.
“Μου έδωσαν ένα χαρτί ότι σε 30 μέρες έπρεπε να εγκαταλείψω την Ελλάδα. Βγήκα γιατί ήρθε ο πρόεδρος των Αιγυπτίων μεταναστών και μίλησε γι’ αυτά που είχα περάσει. Αλλά στο μεταξύ δεν είχα καν λεφτά να πάρω τα φάρμακά μου”, λέει στο Έθνος ο Μαχμούντ, ο οποίος περιμένει το δικαστήριο.

Πηγή www.news247.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top