Ελληνική ιθαγένεια Πολιτογράφηση

Φρένο στην Ιθαγένεια των μεταναστών βάζει η κυβέρνηση 

Από την άνοιξη είχε εκδοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση υπουργική απόφαση με ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση (αριθμ. 34226/6-5-2019 υπουργική απόφαση) κι ενώ ήδη ήταν θέμα ημερών να εκδοθούν τα ΦΕΚ που θα οριστικοποιούσαν όσα αιτήματα απόδοσης ιθαγένειας είχαν ελεγχθεί και είχαν κριθεί απολύτως βάσιμα, με νέα υπουργική απόφαση όλα θα ξαναρχίσουν από την αρχή και οι μετανάστες που έχουν κάνει αίτηση για ιθαγένεια   θα χρειαστεί να υποβληθούν σε νέα, επίπονη διαδικασία προκειμένου να διασφαλίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα.

Η προηγούμενη απόφαση είχε παρθεί μετά τη διαπίστωση της τεράστιας ταλαιπωρίας των εργαζόμενων μεταναστών και προέβλεπε ότι θα μπορούσαν οι προϊστάμενοι των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας (εκεί δηλαδή που κατά κύριο λόγο υποβάλλονταν τα σχετικά με τα αιτήματα έγγραφα και παραστατικά) να υπογράφουν αντί του υπουργού Εσωτερικών ώστε να προχωρούν οι διαδικασίες πιο γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται να παρατείνεται η αγωνία και ο φόβος ανθρώπων που σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται την απόδοση της ιθαγένειας.

Στις 2 Αυγούστου, ανάμεσα στα άλλα κατεπείγοντα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με υπουργική απόφαση κατάργησε αυτό το μέτρο διευκόλυνσης της ζωής των ανθρώπων, για λόγους άγνωστους, αλλά μάλλον προφανείς.

Αποφασίζουμε: «Η αριθμ. 34226/6-5-2019 υπουργική απόφαση (Β΄ 1603) που αφορά στη μεταβίβαση του δικαιώματος υπογραφής “Με εντολή Υπουργού Εσωτερικών”, για τις αναφερόμενες σε αυτή διοικητικές πράξεις, στους Προϊσταμένους των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών ή σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος στους νόμιμους αναπληρωτές τους καταργείται. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Τώρα πλέον όλα τα αιτήματα θα πρέπει να επανελεγχθούν και να υπογραφούν από τον κ. Θεοδωρικάκο όσα κριθούν βάσιμα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τους μετανάστες και τα παιδιά τους.

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/209312_freno-kai-stis-ithageneies

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top