ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φουντώνει η ξενοφοβία

Αυξανόμενη ανησυχία προκαλεί στη γερμανική πολιτική σκηνή η διόγκωση –ειδικά σε περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας– του αντι-ισλαμικού κινήματος. Κίνημα του οποίου ηγείται η οργάνωση Pegida -σημαίνει «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του εξισλαμισμού της Δύσης».

Μια οργάνωση που συγκροτήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και περιλαμβάνει στις τάξεις της πολλά ακροδεξιά στοιχεία, με ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην πόλη της Δρέσδης, στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

Στην πρώτη μεγάλη διαδήλωσή της, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, συγκεντρώθηκαν στη Δρέσδη πάνω από 10.000 πολίτες, ενώ στην αντίστοιχη διαδήλωση που έγινε στο Ντίσελντορφ πήγαν μόνον 200 άτομα. Οι διαδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως δεν είναι κατά των μεταναστών, αλλά διαμαρτύρονται εναντίον του ακραίου ισλάμ και της μεγάλης εισροής αιτούντων άσυλο στη Γερμανία.

Η καγκελάριος Μέρκελ –μέσω της εκπροσώπου της Κριστιάνε Βιρτς– καταδίκασε τις αντιμουσουλμανικές διαδηλώσεις, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέση στη Γερμανία για μίσος εναντίον των μουσουλμάνων, ή οποιασδήποτε άλλης θρησκευτικής ή φυλετικής ομάδας. Στη Γερμανία δεν υπάρχει θέση για την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό».

www.efsyn.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top