ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά σε Αλβανικό λεωφορείο σε τούνελ στο Αίγιο (τούνελ της Παναγοπούλας )

Η φωτιά  εκδηλώθηκε σε λεωφορείο με αλβανικές πινακίδες που μετέφερε 48 άτομα στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, στο τμήμα Πάτρα – Κόρινθος, όταν αυτό βρισκόταν εντός της σήραγγας της Παναγοπούλας κοντά στο Αίγιο, ευτυχώς δεν είχε μεγάλες συνέπειες, κυρίως ανθρώπινες.

Η ψύχραιμη αντίδραση του οδηγού που σταμάτησε σε σημείο έκτακτης ανάγκης, κατεβάζοντας τους επιβαίνοντες και χρησιμοποιώντας τη μάνικα πυρόσβεσης των συστημάτων του τούνελ, ρίχνοντας νερό και αφρό στον κινητήρα που φλεγόταν, έσβησε σύντομα τη φωτιά.

Εν των μεταξύ, είχε ειδοποιηθεί η πυροσβεστική και τα τμήματα οδικής βοήθειας της Ολυμπίας Οδού, ενώ λειτούργησαν άμεσα όλα τα συστήματα ασφαλείας του τούνελ (τουρμπίνες αέρα κ.α.). Ταυτόχρονα, η αστυνομία σταμάτησε τα οχήματα που κινούνταν προς Αθήνα στα διόδια του Ρίου και διεκόπη η είσοδος στο τούνελ.

Ειδοποιήθηκε λεωφορείο ΚΤΕΛ που πηγαίνει στην περιοχή να παραλάβει τους επιβάτες με προορισμό την Αθήνα.

Ηταν το πρώτο και μάλιστα σημαντικό περιστατικό που συνέβη στις σήραγγες της Ολυμπίας Οδού, από τη στιγμή της αποπεράτωσής τους, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται τα έργα στα τέσσερα σημεία που απέμεναν στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, προκειμένου όλος ο αυτοκινητόδρομος και είναι σε πλήρη λειτουργία χωρίς έργα και παρακάμψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top