ΑΛΒΑΝΙΑ

Φονική κακοκαιρία στην Αλβανία – Τουλάχιστον ένας νεκρός Βίντεο

Φονική κακοκαιρία πλήττει την Αλβανία τις τελευταίες 48 ώρες.  Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός είναι ένας νεκρός εργάτης της εταιρίας ηλεκτρισμού, που τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που προσπαθούσε να αποκαταστήσει βλάβη σε έναν πυλώνα στο Φιέρι.  Τρεις ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν και 314 σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες μέσα σε 48 ώρες.

Από την κακοκαιρία έχει πληγεί σχεδόν όλη η Αλβανία. Στα Τίρανα η εθνική οδός Τιράνων Δυρραχίου πλημμύρισε για 20 ώρες. Στο Αργυρόκαστρο περίπου 30 οικογένειες έχουν διαταχθεί να να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Αυλώνα και στο Φιέρι, καθώς η μεγάλη βροχόπτωση στην Ήπειρο στην Ελλάδα , έχει κάνει τον ποταμό Αώος (Vjosa στα Αλβανικά)  να φουσκώσει και να υπερχειλίσει, πλημμυρίζοντας δεκάδες εκτάρια γης . Ήδη σε αυτές της δυο επαρχίες έχουν απομακρυνθεί από τις οικίες τους 1500 άτομα.

Ο στρατός και το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας χρησιμοποίησαν ελικόπτερα την Παρασκευή για να εκκενώσουν τους ανθρώπους από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Δείτε το βίντεο

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top