ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Fillon puna për korigjinim e Toponimeve Branda Tetorit aplikimet e reja FOTO

Ministria e Punëve të Brendshme ka nisur konkretizimin e ndryshimeve të parashikuara për mënyrën e shkrimit të toponimit në rubrikën “vendlindja” në dokumentet e lëshuara nga shërbimi i gjendjes civile për përdorim nga autoritetet e huaja, si dhe në sistemin e lëshimit të dokumenteve të identitetit.

Bëhet fjalë për zgjidhjen përfundimtare të problemit të toponimeve në letërnjoftimin elektronik dhe pasaportën biometrike për shtetasit shqiptarë të lindur jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë.

Sipas deklaratës së Ministrisë së Brendëshme puna për korigjimin e çertifikatave dhe pashaportave biometrike  do nisi brenda muajit Tetor

Edhe pse një gabim në praktikat zyrtare të funksionimit të Regjistrit të Gjendjes Civile, kostoja financiare e dokumenteve të korrigjuara do të paguhet nga vetë qytetarët.

Ministria e Brendshme ka publikuar edhe mënyrën sesi do të ndryshojë rubrika e vendlindjes në certifikatat dhe kartat e identitetit që kanë probleme me toponimet.

Gjatë 2 muajve të fundit të vitit pritet të ketë edhe një fluks të aplikimeve për pasaportë pasi në muajin janar rritet edhe çmimi i saj nga 6.000 lekë në 7.500 Lekë.

LEXONI AKOMA

Αλβανία Ξεκινάει η επίλυση του προβλήματος των τοπωνυμίων στα διαβατήρια

Forma Aktuale e lëshimit të çertifikatës

135086

 

Forma e re e lëshimit të Çertifikatës

135087

 

Kartat e Identitetit 

135088

Pashaportat Biometrike

135089,

 

Burimi

www.shekulli.com.al

www.shqiptarja.com

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top