Shqip

Fillon kthimi i emigrantëve Shqiptarë për festat e Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri

Edhe këtë vit si çdo vit, me qindra emigrantë shqiptarë që jetojnë dhe punojnë në Greqi do kthen në Atdhe për të festuar festat e Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri.

Lëvijza masive e shqiptarëve ka filluar që sot dhe pritet të rritet në ditët në vijim. Deri tani nuk janë raportuar probleme në pikat doganore shqiptaro greke , dhe lëvizja e emigrantëve po bëhet normalisht.

Gjithashtu janë dhe qindra shqiptarë të cilët vendosën të kalojnë pushimet e tyre në Greqi pranë të afërmëve të tyre që jetojnë në Greqi. Për sa i përket këtyre të fundit, mos të harrojnë se duhet të jenë të pajisur me një garanci (Ipefthini dhilosi) nga personi që do e presi. Në këtë garanci duhet të shkruhen të dhënat e sakta të personit që do hyj në Greqi, si dhe për sa kohë do të qëndrojnë në Greqi, vëndin ku do qëndrojë etj. Personat që nuk janë të pajisur me një deklaratë të tillë rezikohen të mos lejohen nga ana e policisë greke të kalojnë kufirin, dhe të kthehen mbrapsh

Kjo deklaratë është e domosdoshme për çdo person që dëshirojn të hyj në Greqi në kuadër të rregullave të zonës Shengen.  Rregullat e zonë Shengen mund ti lexoni këtu https://albanians.gr/rregullat-e-levizjes-se-lire-pa-viza-ne-vendet-e-zones-shengen.html

Albanians.gr i uron të gjithë bashkëatdhetarëve gëzuar festat e fundvitit dhe tja kalojnë sa më mirë kudo që do shkojnë.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top