Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Fëmijët shqiptarë në Selanik marrin në duar Abetaren

  Një ngjarje shumë e bukur, emocionuese dhe shpresëdhënëse ka ndodhuir dje në qytetin e Selanikut. Fëmijët e shkollës shqipe në Selanik morrën në duart e tyre rreth 300 Abetare të gjuhës Shqipe, të cilat u dhuruan për ta nga qytetarë shqiptarë por dhe nga firma të ndryshme private.

Fushata me titull “Dhuroni një Abetare që fëmijët tanë në vend të huaj të mos e harrojnë gjuhën e nënës!” u zhvillua nëpërmjet rrjetit social Facebook dhe në këtë nismë u sensibilizuan dhjetra qytetarë.

Urojmë që kjo nismë të mos ndaloi këtu por të përhapet në të gjithë shkollat shqiptare në Greqi.

Gjitashtu shpresojmë që problemi të zgjidhet përfundimisht nga qeveria shqiptare, ndërhyrja e të cilës do i jepte fund problemit të pasijes me libra dhe abetare të shkollave shqiptare në Greqi.

albanians.gr

FOTO publikuar në www.ballkanweb.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top