Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Feja e Shqiptarit është Shqiptaria?

  Shumë herë kam parë që shqiptarët shprehim këtë shprehje : Feja e Shqiptarit është Shqiptaria. Shumë grupe në facebook përdorin këtë shprehje, shumë njerëz gjithashtu. Të gjithë e shprehin këtë mendimi me entuziazëm, madje dhe me fanatizëm.

Por kur vi në kontakt me këta persona shprehja që ata mbështesin sikur ska dhe aq fuqi. Sdinë të flasin shqip, kur flasin kane njohuri shumë te kufizuara. Disa herë përdorin gjuhë të huaja për komunikim akoma edhe me shqiptarët! Ka nga ata që megjithëse shprehin një mendim të tillë mundohen akoma dhe të shmangin shoqërinë me shqiptarët!

Pyes çfarë nën kuptojnë këta njerëz me këtë shprehje, e thonë për modë? Janë hipokrit? A e dinë kuptimin e fjalës? A kuptojnë ndryshimin midis teorisë dhe praktikës?

Shqiptarë do të thotë të jesh..apo thjesht të dukesh?

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top