ΑΛΒΑΝΙΑ

Fake news για μεγάλο σεισμό πανικοβάλει τα Τίρανα Οι πολίτες εγκαταλείπουν την πόλη Φώτο

Αλβανία – Ένας μετασεισμός που έγινε στις 22,08 και μια είδηση για  μεγάλο σεισμό στις 23,30 προκάλεσε μεγάλο πανικό στα Τίρανα, οδηγώντας σε χιλιάδες πολίτες να περάσουν την χθεσινή νύχτα έξω από το σπίτι τους, και ακόμα περισσότερους να εγκαταλείψουν την πόλη.

Το ενημερωτικό πορταλ Syri Net και η εφημερίδα Shekulli , μέσα τα οποία ειναι προσκολλημένα στην αντιπολίτευση, μετέδωσαν την είδηση  ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη Έλληνα σεισμολόγου, στις 23,30 την νύχτα θα γίνει μεγάλος σεισμός στην Αλβανία. Η είδηση αναμεταδόθηκε  από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αστραπιαία ταχύτητα, και αυτό ήταν αρκετό για να προκληθεί πανικός στου πολίτες, οι οποίοι περάσαν την νύχτα έξω από τα σπίτια.

Η είδηση καλούσε τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους διότι θα γίνει μεγάλος σεισμός. Μάλιστα προβλεπόταν και τι ώρα θα γίνει ο σεισμός .

Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με επίσημες δηλώσεις διέψευσε την είδηση και κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν σε fake news, άλλα η ζημιά είχε ήδη γίνει. Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη των δυο δημοσιογράφων με την κατηγορία της μετάδοσης ψευδών ειδήσεων και πρόκληση πανικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top