ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξοδο από τη Σένγκεν για λίγο διάστημα προτείνει ο Π. Χαϊκάλης

Την αμηχανία που προκαλεί στους ΑΝ.ΕΛ η στάση της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό αποκάλυψαν τα όσα είπε ο βουλευτής Π.Χαϊκάλης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο βουλευτής ερωτηθείς στο Βήμα FM για την πολιτική που προβλέπει την ελευθέρωση των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης πήρε αποστάσεις και ανέφερε πως μόνον 100 μετανάστες έχουν φύγει από την Αμυγδαλέζα και δεν πρόκειται να φύγουν άλλοι.

Και εκτίμησε ότι χωρίς να είναι πρώτη λύση η χώρα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο για ένα πολύ μικρό διάστημα μερικών μηνών να βγούμε από την Σένγκεν ως καμπανάκι στους Ευρωπαίους.

«Χωρίς να είναι κάτι που θέλουμε ως πρώτη λύση, νομίζω ότι η χώρα πρέπει κάπως να αντιδράσει και να δείξει ότι δεν πάει άλλο« είπε και συνέχισε «Ισα να φύγουν (οι ξένοι) και μετά θα ξαναμπούμε στη Συνθήκη»

Στην επισήμανση ότι αυτό θα έχει και αντίκτυπο στους έλληνες δήλωσε « Το καταλαβαίνω, αλλά προκειμένου να λύσεις ένα πρόβλημα που σου δημιουργεί πολλαπλά άλλα, κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το να καθόμαστε απλώς και να συζητάμε γύρω-γύρω το πρόβλημα, δεν είναι λύση»

Και κατέληξε όταν «βλέπεις τη συνθήκη του Δουβλίνου που δεν εφαρμόζεται και δεν γίνεται κάτι για να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, πρέπει να πάμε στο γόρδιο δεσμό, όπως έκανε και ο Μέγας Αλέξανδρος».

Πηγή:http://www.thetoc.gr/politiki/article/eksodo-apo-ti-sengken-gia-ligo-diastima-proteinei-o-p-xaikalis

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top