ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξελίξεις στον κλάδο του πετρελαίου και φυσικού αερίου στα Δυτικά Βαλκάνια

Η Ελλάδα ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι θα ανοίξει νέες περιοχές για εξερεύνηση νοτιοδυτικά της χώρας. Επιπλέον, η Αλβανία διαθέτοντας το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής στην ηπειρωτική Ευρώπη, ανακοίνωσε πρόσφατα επανα-αδειοδότηση παλαιότερων συμβάσεων πετρελαίου. Ταυτόχρονα, το Μαυροβούνιο μόλις έκλεισε τον πρώτο γύρο αδειοδότησεων οικοπέδων υδρογονανθράκων στη χώρα και εξετάζει τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Επίσης, η Κροατία κλείνει τον γύρο αδειοδότησης της τον Νοέμβριο του 2014 για τα υδάτινα οικόπεδά τους και το Φεβρουάριο του 2015 για τα χερσαία τμήματα.
Διεθνής και εγχώριος τύπος που παρήστατο στην συνέντευξη τύπου, απηύθυνε ερωτήσεις στη επιτροπή που συγκεντρώθηκε στην Αθήνα και αποτελούνταν από τους: Dael Dervishi, Εκτελεστικό Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Φυσικών Πόρων της Αλβανίας, Γιώργο Αλεξόπουλο, Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης του Ομίλου των ΕΛ.ΠΕ., Mark Hodgson, Αντιπρόεδρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Αλβανίας των Bankers Petroleum και Neil Hodgson, Διευθυντή Γεωεπιστημών της Spectrum ASA.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Bankers Petroleum αντιπροσώπευσαν το ενδιαφέρον των διεθνών πετρελαικών εταιριών που επενδύουν στην βιομηχανία των υδρογονανθράκων των Βαλκανικών χωρών. Η Spectrum ASA, έχοντας πραγματοποιήσει τη σεισμική έρευνα στα υδάτινα και χερσαία εδάφη της Κροατίας, ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τις γεωλογικές προοπτικές της Αδριατικής Θάλασσας.
Στο 3ο Ετήσιο Balkans and the Adriatic Oil & Gas 2014 Summit, που λαμβάνει χώρα 1η-3η Οκτώβρη στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια στην Αθήνα, θα συγκεντρωθούν εκπρόσωποι από τις: Anadarko Petroleum, Bankers Petroleum, Dana Gas, ΔΕΠΑ, Edison, Enel, Energean Oil and Gas, ExxonMobil, Gazprom, Gripen Oil & Gas, Hunt Oil, INA, Marathon Oil, OMV, Petroceltic, Petromanas, Plinacro, Ratio Petroleum, Russneft, RWE Dea, Shell, Sterling Energy, Sumitomo Corporation, Trans Adriatic Pipeline (TAP), Transatlantic Petroleum, Vegas Oil & Gas, Zarubezhneft, ΔΕΣΦΑ και 70 ακόμα εταιρείες.

ΠΗΓΗ http://www.bankwars.gr/2014/09/%CE%A5%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%9D%CE%91%CE%9D%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%A3-%CE%95%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%83%CF%83/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top