ΑΛΒΑΝΙΑ

Eurostat: Η Αλβανία 2η στην Ευρώπη σε μερίδιο ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 

Η Αλβανία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με το μεγαλύτερο μερίδιο ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Ινστιτούτου (Eurostat).

Ειδικότερα, η Αλβανία με μερίδιο ενέργειας 69,4% από Ανανεώσιμες Πηγές ακολουθεί μόνο την Ισλανδία που έχει μερίδιο ενέργειας 72,6% από ΑΠΕ, μεταξύ των χωρών της Ευρώπης στη χρήση καθαρής ενέργειας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το υψηλό μερίδιο ενέργειας από ΑΠΕ στην Αλβανία οφείλεται στο γεγονός, ότι η εγχώρια παραγωγή βασίζεται κατά 100% στις μονάδες υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα πάντα με την Eurostat, στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 το μερίδιο ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές ανέρχεται σε μόλις 17%, ποσοστό ωστόσο που είναι δύο φορές υψηλότερο από το 2014. Ο στόχος της ΕΕ είναι η παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές να φθάσει το 20% μέχρι το 2020 και το 27% μέχρι το 2030.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top