ΑΛΒΑΝΙΑ

Ερυθρός Σταυρός Ενίσχυση προς τους πλημμυροπαθείς τις Αλβανίας

Με ποσό ύψους 247.000 ελβετικών φράγκων στηρίζει η Διεθνής Ομοσπονδία (Συλλόγων) Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, 2.000 οικογένειες στην Αλβανία (8.000 άτομα), οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες που σημειώθηκαν στις νότιες και νοτιοδυτικές περιοχές της Αλβανίας.
Η οικονομική στήριξη διατίθεται, μετά τη σχετική έκκληση του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας, επισημαίνεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων ΑΤΑ.

Η επιχείρηση του αλβανικού Ερυθρού Σταυρού αφορά τη στήριξη ατόμων στις περιοχές Φιέρι, Αυλώνα, Μπεράτ, Ελμπασάν, Αργυρόκαστρο, όπου κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη, λαμβάνει βοήθεια, με βασικά τρόφιμα για περίπου ένα μήνα.

Η λίστα των δικαιούχων της βοήθειας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα κέντρα έκτακτης ανάγκης των τοπικών φορέων, που συστήθηκαν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την παροχή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές. Τον συντονισμό και τη διαχείριση της διαδικασίας θα έχει η κεντρική δομή του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας.

Μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες, ο Ερυθρός Σταυρός της Αλβανίας προσέφερε βοήθεια σε 200 οικογένειες σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΠΗΓΗ http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=391739&catID=4

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top