ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Με εργόσημο ως αγρεργάτες οι μετανάστες που βρίσκονται σε καθεστώς αναβολής απομάκρυνσης

Με εργόσημο ως αγρεργάτες οι μετανάστες που βρίσκονται σε καθεστώς αναβολής απομάκρυνσης

Σε αγροτικές δραστηριότητες θα μπορούν να απασχολούνται νόμιμα πολίτες τρίτων χωρών που βρίσκονται στη χώρα υπό καθεστώς αναβολής απομάκρυνσης, αρκεί να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ με εργόσημο, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΓΑ.

Οι εν λόγω πολίτες που θα λάβουν άδεια εργασίας μπορούν να απασχοληθούν στην αγροτική οικονομία ως εργάτες γης, βοσκοί ή εργάτες μελισσοκομίας, όπως προβλέπει το άρθρο 58 του νόμου 4384/2016.

Eιδικότερα, η εγκύκλιος με αριθμό 9/2016 αφορά την κατ’ εξαίρεση απασχόληση στην αγροτική οικονομία πολιτών τρίτων χωρών που παραμένουν στην χώρα υπό καθεστώς αναβολής απομάκρυνσης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 58 του ν. 4384/2016 και τις προϋποθέσεις πρόσβασης στην απασχόληση των αναγνωρισμένων από την ελληνική πολιτεία ως δικαιούχων διεθνούς προστασίας, των αιτούντων διεθνή προστασία και των προσώπων στους οποίους έχει χορηγηθεί καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 έως και 71 του ν.4375/2016.

Όπως αναφέρεται σε αυτή, οι διατάξεις του άρθρου 58 του ν. 4384/2016, για την κατ’ εξαίρεση απασχόληση στην αγροτική οικονομία πολιτών τρίτων χωρών που παραμένουν στην χώρα υπό καθεστώς αναβολής απομάκρυνσης, καταλαμβάνουν τους παράτυπα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών που θα λάβουν άδεια εργασίας, οι οποίοι θα απασχοληθούν στην αγροτική οικονομία είτε ως εργάτες γης είτε ως βοσκοί είτε ως εργάτες μελισσοκομίας.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/25168

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top