ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα σε βάρος της δημοσιογράφου που χτύπησε μετανάστες στην Ουγγαρία

H ουγγρική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι ερευνά την υπόθεση της δημοσιογράφου που πρωταγωνιστεί σε ένα βίντεο που προκάλεσε κατακραυγή και στο οποίο διακρίνεται να κλωτσάει μετανάστες που μόλις έχουν διασχίσει τα σύνορα της Ουγγαρίας.
Τα πλάνα με την εικονολήπτρια της ουγγρικής τηλεόρασης Πέτρα Λάζλο να κλωτσάει πρόσφυγες και να βάζει τρικλοποδιά σε άλλους, πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων στην Ουγγαρία και στο εξωτερικό, την ώρα που η χώρα δέχεται ήδη σφοδρές επικρίσεις για τη στάση της απέναντι στους μετανάστες.

Δύο μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Λάζλο λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο και την ανάρτησή του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη.

«Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές θα εξετάσουν εάν έχουν διαπραχθεί σοβαρότερες αξιόποινες πράξεις» δήλωσε ο Σάντορ Τόρο, αναπληρωτής εισαγγελέας της κοινότητας του Κσόνγκραντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top