ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίτιμος δημότης Δυρραχίου ο Μπουτάρης – Ποιους θα συναντήσει στην Αλβανία

Επίτιμος δημότης Δυρραχίου ο Μπουτάρης – Ποιους θα συναντήσει στην Αλβανία

Επίτιμος δημότης Δυρραχίου πρόκειται να ανακηρυχτεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου της αδελφοποιημένης πόλης του Δυρραχίου, Vangjush Dako,  στη διάρκεια τριήμερης επίσκεψής του στην Αλβανία από την Κυριακή 21 έως την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Μετά την ειδική τελετή ο Γιάννης Μπουτάρης θα εγκαινιάσει από κοινού με τον Vangjush Dako,  το «Πάρκο της Θεσσαλονίκης» στο  Δυρράχιο (κατ΄ αντιστοιχία του «Πάρκου  του Δυρραχίου» στη Θεσσαλονίκη) στο πλαίσιο της αδελφοποίησης που πραγματοποιήθηκε  ανάμεσα στις δύο πόλεις τον Απρίλιο του 2012.

Κατά την τριήμερη επίσκεψή του στην Αλβανία, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama και τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. κ. Αναστάσιο, ενώ θα έχει εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής, Ilir Meta, τον Δήμαρχο Τιράνων, Lulzim Basha και το Δήμαρχο Κορυτσάς, Sotiraq Filo.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top