Ελληνική ιθαγένεια Πολιτογράφηση

Επιτέλους, ιθαγένεια!

Επιτέλους, ιθαγένεια, γράφει η Εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” Συγκεκριμένα διαβάσαμε στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας :

“Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα πρόκειται να βγει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς. Το νομοσχέδιο αναμένεται, όπως γράφαμε από την Κυριακή, να δώσει ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών ήδη από το σχολείο, αλλά και να αποφασίσει για τις αιτήσεις που η προηγούμενη κυβέρνηση “πάγωσε” μετά από διαρροή από το ΣτΕ στη σχετική προσφυγή.”

Από της 21 Μαρτίου περιμένουμε να βγει το νομοσχέδιο σε δημοσιά διαβούλευση. Πάμε από εβδομάδα σε εβδομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι  ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη τύπου είχε δηλώσει ότι το νομοσχέδιο θα έβγαινε σε δημοσιά διαβούλευση την εβδομάδα που μας πέρασε.

Πιθανολογούμε ότι το νομοσχέδιο καθυστερεί επειδή το υπουργείο  επιθυμεί να καταθέσει ένα νομοσχέδιο που θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να καταργηθεί από το ΣτΕ.

 

Με πληροφορίες από http://www.avgi.gr/article/5440021/epitelous-ithageneia-

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top