ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστρέφουν στο Ρέθυμνο οι Αλβανοί μετανάστες που έφυγαν λόγω κρίσης

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αλβανικής υπηκοότητας ,μετανάστες επιστρέφουν στο Ρέθυμνο, μετά από απουσία λόγω  της κρίσης που συνεχίζεται, αφού θεωρούνται ξένοι στη χώρα τους με προβλήματα προσαρμογής των παιδιών τους στην Αλβανία και φθάνουν σε ποσοστό 57% επί των αλλοδαπών στο Ρέθυμνο.

Με δεύτερους τους Ινδούς με ποσοστό 18% μιας και απασχολούνται σε επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ οι Σύριοι λόγω του πολέμου έφθασαν το 12% με νόμιμα διαμένοντες τους άνδρες, τα παιδιά στο ελληνικό σχολείο και τις συζύγους να έρχονται στην Ελλάδα κατατρεγμένες από τον πόλεμο.

Κατά το 2017, 100 αλλοδαποί εργάτες γης και κτηνοτροφίας βρήκαν δουλειά στο νομό Ρεθύμνου και με τη ζήτηση να είναι αυξημένη και για το 2018, πρόκειται για θέσεις που καλύπτονται γρήγορα και όχι στο πλήρες ποσοστό της ζήτησης, αφού φαίνεται πια ότι οι Έλληνες δεν επιθυμούν να απασχολούνται ως εργάτες του πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Νόμιμα διαμένοντες αλλοδαποί στο Νομό Ρεθύμνου
Αλβανία 57%
Ινδία 18%
Συρία 12%
λοιπές χώρες 13%

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top