ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων στο Αλβανικό Προξενείο

Επίσκεψη στο Αλβανικό Προξενείο με σκοπό τη προώθηση της συνεργασίας της Ελλάδας με την Αλβανία σε θέματα τουρισμού, πραγματοποίησε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Οι ξενοδόχοι αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου περισσότεροι Αλβανοί πολίτες, να επισκέπτονται τα Ιωάννινα για ολιγοήμερες διακοπές και συνέδρια.

Την περιοχή επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες Αλβανοί πολίτες για δουλειές ή για αγορές, και θεωρείται ότι τα Ιωάννινα αποτελούν κόμβο μεταξύ των δύο χωρών.

Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Προξένου της Αλβανικής Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Κάσου, με σκοπό την γνωριμία της Ένωσης Ξενοδόχων με τον νέο Γενικό Πρόξενο της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Γιάννενα κ. Γιάννη Γιάννη.

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών, επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που έχει τόσο το Προξενείο όσο και ο ΕΟΤ Αλβανίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καλύτερη οργάνωση και προβολή της περιοχής των Ιωαννίνων στη γείτονα χώρα.

Στην συνάντηση οι ξενοδόχοι απηύθυναν ανοικτό κάλεσμα σε εκπρόσωπους φορέων, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους της γείτονας χώρας να επισκεφθούν τα Ιωάννινα και να ξεναγηθούν στην Ήπειρο.

Οι ξενοδόχοι υποσχέθηκαν από την πλευρά τους να κάνουν ο,τι μπορούν, προκειμένου να προωθήσουν ακόμη περισσότερο τον τουρισμό στην γειτονική Αλβανία. Ευχήθηκαν η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, να προωθήσει την σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το τελωνείο Κακαβιάς, που αναμένεται να βοηθήσει στην κατεύθυνση περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων των δύο κρατών.

 

ΠΗΓΗ http://www.tornosnews.gr/permalink/7827.html

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top