ΑΛΒΑΝΙΑ

Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 

Να επενδύσουν σε έργα υποδομών και τουρισμού στη χώρα του κάλεσε τους επιχειρηματίες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ.

«Σήμερα (βρίσκομαι) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πρώτο μέρος μιας ημέρας εντατικών επαφών με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Εθνικού Συμβουλίου Μοχάμεντ αλ Μουρ και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του Ταμείου Επενδύσεων σεΐχη αλ Μανσούρ για συγκεκριμένα έργα επενδύσεων στον τουρισμό, τις υποδομές, τη γεωργική διαδικασία και την ανάπτυξη βιομηχανικών ζωνών» αναφέρε ι ο Αλβανός πρωθυπουργός στην ιστοσελίδα του στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Χθες, ο κ. Ράμα συναντήθηκε με τον διάδοχο πρίγκιπα του Άμπου Ντάμπι και αναπληρωτή ανώτατο διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων των Εμιράτων σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ αλ Νάχιαν.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν ζητήματα που άπτονται των περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Εξέτασαν, επίσης, την πορεία των διμερών σχέσεων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων – Αλβανίας καθώς και τρόπους προώθησης της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Υπεγράφη ακόμη μία συμφωνία κι ένα μνημόνιο κατανόησης που απαλλάσσει τους κατόχους διπλωματικών ή άλλου τύπου ειδικών διαβατηρίων από την υποχρέωση έκδοσης βίζας.

Σύμφωνα δε με αραβικά μέσα ενημέρωσης, υπήρξε ακόμη μια συμφωνία για συνεργασία στον τομέα του περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ http://www.zougla.gr/kosmos/article/flert-alvanias-me-araves-epixirimaties

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top