ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Επιχείρηση Αλβανία” Η Ευρωζώνη προετοιμάζεται για το Grexit

​Μια μικρή ομάδα αξιωματούχων της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν προετοιμάζονται εδώ και μήνες σε σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε μια επιχείρηση με τον τίτλο «Επιχείρηση Αλβανία», σύμφωνα με την ισπανική El Pais.

Η εφημερίδα γράφει ότι αυτός είναι ο κώδικας που χρησιμοποιείται κατά τις τελευταίες εβδομάδες από αυτή την ομάδα εργασίας, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές. «Αυτό που βασικά προετοιμάζουν είναι ένα δυνατό τείχος προστασίας για την αποτροπή του επηρεασμού των αγορών από ένα  Grexit για μια χιονοστιβάδα δηλαδή που θα ήταν «θανατηφόρος» σε προηγούμενα ανάλογα επεισόδια», γράφει.

Οι προετοιμασίες, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, ξεκίνησαν το  2012, με την επωνυμία «επιχείρηση Κροατία», παρότι  δεν ήταν απαραίτητο εκείνη την εποχή, “αλλά θα ήταν αυτοκτονικό να μην έχουμε ετοιμάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για τα πιο αρνητικά σενάρια,” σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή.   Όπως αναφέρει η El Pais ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ δεν δίνει καμία λεπτομέρεια των σχεδίων αυτών και περιορίζεται να εξηγήσει ότι η Ευρώπη “είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να χειριστεί την κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.”

 

ΠΗΓΗ http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=283108&artTitle=el_pais_i_evrozoni_proetoimazetai_gia_to_grexit_me_tin_epicheirisi_alvania

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top