ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έπεσε το «απόρθητο κάστρο» του χασίς

Έπεσε το «απόρθητο κάστρο» του χασίς

Πέντε ημέρες οι αστυνομικοί πολιορκούσαν το Λαζαράτι

 

Πέντε ημέρες άντεξε το επονομαζόμενο «απόρθητο κάστρο» του Λαζαρότι στον κλοιό της αστυνομίας, η οποία έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο του «χωριού του χασίς». Το Λαζαρότι της Αλβανίας θεωρείται ένας από τους γνωστούς χασισοβολώνες της Ευρώπης.

Εντός της ημέρας αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στο κέντρο του χωριού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας.
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, κατασχέθηκαν 12 τόνοι επεξεργασμένο χασίς, έτοιμο προς πώληση – χωρίς να υπολογίζονται σ’ αυτό οι τεράστιες ποσότητες χασίς, τις οποίες έκαψαν από μόνοι τους οι κάτοικοι του χωριού προτού φθάσει η αστυνομία, δύο εργαστήρια για εξασφάλιση αποστάγματος χασίς ή χασισέλαιο και δύο άλλα για την ξηρή επεξεργασία του.

Kαταστράφηκαν, επίσης, 80.000 φυτά, από τα οποία αναμένονταν 26 τόνοι ξηρό χασίς. Κατασχέθηκε ακόμη ολόκληρο οπλοστάσιο, με διάφορα ήδη όπλων, πυρομαχικά και εκρηκτικά. Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα και πολλά άλλα καταζητούνται από την αστυνομία.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, μέχρις ότου ελεγχθούν όλα τα σπίτια, καταστραφούν οι καλλιέργειες χασίς και ο εξοπλισμός επεξεργασίας και συντήρησής του. Η αστυνομική επιχείρηση στο Λαζαράτι «σήκωσε» τους τόνους στην αλβανική Βουλή, με έντονη λογομαχία του προέδρου του σώματος, Ιλίρ Μέτα, με τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό της χώρας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος αποβλήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα από την αίθουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top