ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαναφορά της θανατικής ποινής στη Γαλλία ζητά η Λεπέν

Την επαναφορά της θανατικής ποινής στη Γαλλία ζήτησε η επικεφαλής του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου (FN), Μαρίν Λεπέν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2. Τόνισε ότι, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στις εκλογές του 2017, θα προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σημειώνοντας ότι”πιστεύω προσωπικά ότι η θανατική ποινή θα πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας οπλοστάσιο”. “Πάντα έλεγα ότι θα προσέφερα στους Γάλλους πολίτες τη δυνατότητα να εκφραστούν στο συγκεκριμένο ζήτημα μέσω ενός δημοψηφίσματος” πρόσθεσε. Οι δηλώσεις της έρχονται μόλις ένα 24ωρο μετά την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα.
Σημειώνεται ότι η θανατική ποινή εφαρμοζόταν στη Γαλλία από τον Μεσαίωνα μέχρι το 1977, όταν εκτελέστηκε ο τελευταίος θανατοποινίτης Χαμόντα Τζαντουμπί. Η γκιλοτίνα αποτελούσε το μόνο νόμιμο μέσο εκτέλεσης.

Πηγή: www.lifo.gr

Πηγή: www.lifo.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top