ΑΛΒΑΝΙΑ

Έντι Ράμα προς ΕΕ:  Το έγκλημα δεν έχει πατρίδα. Πάψτε να στοχοποιείται την Αλβανία 

Στο Δυρράχιο διεξάγεται σήμερα, η άτυπη συνάντηση των πρωθυπουργών των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και εκπρόσωπων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Επιτρόπου για την Διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν. Η συνάντηση αυτή έχει σκοπό να συζητήσουν οι ηγέτες της περιοχής τρόπους οικονομικής συνεργασίας.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Πρωθυπουργού της Αλβανίας με τον Επίτροπο Χαν, ο κ. Ράμα κλήθηκε να  σχολιάσει τo πόρισμα της Ολλανδικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία ευθύνονται οι Αλβανοί για την αύξηση της εγκληματικότητας στην χώρα, και την συζήτηση στην Ολλανδική Βουλή για την επαναφορά της Βίζας με την Αλβανία.

“Αρνούμαι κατηγορηματικά να δεχτώ την στοχοποίηση των Αλβανών είτε αιτούντων άσυλο, είτε εγκληματιών που διαπράττουν εγκλήματα στην ΕΕ, σας μια αίτια για να δακτυλοδείχνουμε την Αλβανία. Οι εγκληματίες είναι παντού και πρέπει να στέλνονται στην δικαιοσύνη. Δεν έχουν σημαία, δεν έχουν εθνικότητα, άλλα έχουν μόνο προβλήματα με τον νόμο, και σε αυτήν την περίπτωση απορρίπτω κάθε πολίτικη ή μιντιακή προσπάθεια να ονομαστεί το έγκλημα ως Αλβανικό η Βαλκανικό.

Στην Βρετανία ζούνε 700.000 Πολωνοι και μόνο 65.000 πολίτες από τα Βαλκάνια, άλλα παρολαυτα για να επιτευχθεί το Brexit έγινε προπαγάνδα κατά των Αλβανών.

Είναι ανεπίτρεπτο για εμάς μια εθνότητα να παρουσιάζεται ως εγκληματίες. Εμείς τους εγκληματίες δεν τους ξεχωρίζουμε σε Αλβανούς, Ιταλούς, Έλληνες Βραζιλιανούς άλλα ως ανθρώπους που παραβιάζουν τους νόμους. Γιαυτό κάθε κράτος να κάνει την δουλειά του και να μην μας ενοχλεί” τόνισε ο Έντι Ράμα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top