ΑΛΒΑΝΙΑ

Έντι Ράμα Ο πιο “trendy” πρωθυπουργός στα Βαλκάνια 

Οι 6 ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, συναντήθηκαν το  απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι. συναντήθηκε με τους ηγέτες ξεχωριστά , άλλα στο τέλος όλοι οι ηγέτες συναντήθηκαν μαζί σε ένα ανεπίσημο γεύμα. Η Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την ανησυχία της στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων για την αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική που παρατηρείται στα Βαλκάνια, και επίσης τόνισε την στρατηγική σημασία των Βαλκανίων για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως αυτό που σχολιάστηκε πιο πολύ από τους αναλυτές, ήταν το ντύσιμο του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες , επέλεξε ένα πιο ανεπίσημο και casual ντύσιμο, σε σχέση με τους ομολόγους του, που ήταν όλοι “κοστουμαρισμένοι”, με επίσημη ενδυμασία. Δικαίως ο Βρετανός αναλυτής Tim Judah, έγραψε οτι ο κ  Ράμα κέρδισε τον τίτλο του πιο καλοντυμένου ηγέτη.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top