ΑΛΒΑΝΙΑ

Έντι Ράμα Η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες 

Έντι Ράμα Η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σε συνέντευξη του στην εκπομπή Top Story δήλωσε οτι η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα της για τους πρόσφυγες καθώς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η χώρα δεν έχει ούτε τις δυνάμεις αλλά ούτε και τις συνθήκες.

[maxbutton id=”5″]

” Εμείς δεν έχουμε λόγο να κάνουμε διαφορετικές επιλογές από αυτές που κάνουν οι χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου. Εμείς δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα, δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε αυτό, διότι δεν έχουμε ούτε τις υποδομές, ούτε την δύναμη, άλλα ούτε έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο, ενώ την ίδια στιγμή οι άλλοι κλείνουν τα σύνορα. Η Σερβία και τα Σκόπια κλείνουν τα σύνορα, να έρθουν σε εμάς? ” δήλωσε  ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Έντι Ράμα Η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες 

Ο Έντι Ράμα έκανε αυτές τις δηλώσεις, ακυρώνοντας έτσι την υπουργό Ένταξης η οποία πριν ένα 24ωρο δήλωσε από την Κορυτσά, ότι δεν πρέπει η Αλβανία να χτίσει ένα τοίχο κατά των προσφύγων που θέλουν να μπούνε στην Αλβανία  , και να συνεργαστεί με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να εκπονηθεί ένα κοινό σχέδιο δράσης. Οι πρόσφυγες θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι και αναγνωρισμένοι, και αυτό για λόγους ασφάλειας της Αλβανίας.

Πριν λίγες μέρες η υπουργός Άμυνας Μίμη Κοδέλι. μιλώντας στην Επιτροπή Ασφάλειας της αλβανικής Βουλής, Η Αλβανία είναι έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες από τη Συρία, μόνο όμως ως χώρα τράνζιτ.

H κ. Κοδέλι ξεκαθάρισε ότι αυτό προκύπτει από τις επιθυμίες των ίδιων των προσφύγων, οι οποίοι, όπως είπε, δεν θέλουν να μείνουν μονίμως στην Αλβανία, όπως σε καμιά χώρα της Βαλκανικής.

Η Αλβανίδα υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι έχει συσταθεί ήδη διυπουργική επιτροπή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού θέματος, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τη συμμετοχή των υπουργών Άμυνας και Εσωτερικών, του γενικού διευθυντή της Αστυνομίας και εκπροσώπων των δομών των μυστικών υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top