ΑΛΒΑΝΙΑ

Έντι Ράμα: Η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα, αλλά ούτε θα χτίσει τείχη

Έντι Ράμα: Η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα, αλλά ούτε θα χτίσει τείχη

Η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα, αλλά ούτε θα χτίσει τείχη, δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψή της στα Τίρανα.

[maxbutton id=”5″]

«Η Αλβανία είναι μία μικρή χώρα, αλλά ποτέ δεν απέφυγε τις ευθύνες της απέναντι στους εταίρους της. Παραμένουμε πιστοί στις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης, αλλά εμείς δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα, αλλά ούτε θα χτίσουμε τείχη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού σχεδίου», είπε ο Έντι Ράμα.

Έντι Ράμα Η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα, αλλά ούτε θα χτίσει τείχη

«Αυτή είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση, δεν είναι μια πρόκληση της Ελλάδας ή της Ιταλίας, ακόμη λιγότερο της Αλβανίας», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι μετέβη στη Ρώμη, ύστερα από πρόσκληση του Ιταλού ομολόγου του, για να συζητήσουν ένα κοινό σχέδιο δράσης σε περίπτωση που μεταναστευτικές ροές κατευθυνθούν από την Ελλάδα στην Αλβανία και καταλήξουν στην Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σε συνέντευξη του , πριν λίγες ήμερες,  στην εκπομπή Top Story δήλωσε οτι η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα της για τους πρόσφυγες καθώς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η χώρα δεν έχει ούτε τις δυνάμεις αλλά ούτε και τις συνθήκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top