ΑΛΒΑΝΙΑ

Το ενδυματολογικό αφιέρωμα του Έντι Ράμα στο Charlie Hebdo

Έχοντας δει το ‘’ταπεινό’’ μολύβι αναδιαμορφωμένο με κάθε δυνατό τρόπο ως σύμβολο της ελευθερίας του λόγου και της ενότητας στον απόηχο των επιθέσεων του Charlie Hebdo, ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όντας και ο ίδιος καλλιτέχνης και συγγραφέας,  εμφανίστηκε στην πορεία αλληλεγγύης στο Παρίσι έχοντας στην τσέπη της ζακέτας του τρία μολύβια στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Περισσότερα από 3εκ. άνθρωποι παρακολούθησαν την πορεία, μεταξύ των οποίων 40 αρχηγοί κρατών οι οποίοι σχημάτισαν με τα χέρια τους αλυσίδα στο μπροστινό μέρος του χειμάρρου των υποστηρικτών.

Ο γάλλος ηγέτης Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι: «το Παρίσι σήμερα είναι η πρωτεύουσα που γνώρισε τη μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου στην ιστορία της χώρας» .

Η πορεία διοργανώθηκε με την ελπίδα να αποδειχτεί ότι η τρομοκρατία δεν θα γίνει ανεκτή και ότι η ελευθερία δεν μπορεί να συνθλίβεται μετά τις επιθέσεις στο περιοδικό Charlie Hebdo και στο σούπερ μάρκετ που έλαβαν  χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Το μήνυμα αυτό αντήχησε σε όλο τον κόσμο, με πολλά από τα αξιοθέατα όπως αυτό του Λονδίνου να φωτιστούν με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top