people and lifestyle

Ένας συντηρητικός Χριστιανός παρίστανε για ένα χρόνο τον γκέι!

 

Μια απίθανη, αληθινή ιστορία. Πώς έχασε ένα σωρό φίλους και έμαθε σπουδαία πράγματα για την ανθρώπινη φύση

Ο Timothy Kurek μεγάλωσε μισώντας την ομοφυλοφιλία. Ως συντηρητικός Χριστιανός, μέλος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της νοτιοανατολικής Αμερικής, είχε διδαχθεί ότι οι γκέι είναι ένα βδέλυγμα ενώπιον του Θεού. Πήγαινε στην δεξιών πεποιθήσεων τοπική εκκλησία, έβλεπε τον εαυτό του ως στρατιώτη του Χριστού και παρακολούθησε τμήμα του Πανεπιστημίου Liberty, του «ευαγγελικού West Point.»

Όμως όταν μια χριστιανή φίλη σε ένα μπαρ καραόκε του είπε ότι η οικογένειά της την έδιωξε από το σπίτι επειδή είναι λεσβία, ο Kurek άρχισε να αμφισβητεί έντονα τις πεποιθήσεις του και την θρησκευτική διδασκαλία. Παραδόξως, ο 26 χρονος αποφάσισε να μπει στη θέση ενός ομοφυλόφιλου άνδρα στην Αμερική, παριστάνοντας τον ομοφυλόφιλο.

O Kurek (μέση) μαζί με τους φίλους του στην πρώτη Gay Pride Day του Νάσβιλ   Για έναν ολόκληρο χρόνο ο Kurek έζησε ως ομοφυλόφιλος στη γενέτειρά του, το Νάσβιλ. Είπε στην οικογένειά του, στους φίλους του και στην εκκλησία ότι είναι γκέι – μόνο δύο καλοί του φίλοι και μια θεία του, που παρακολουθούσε την αντίδραση στην οικογένειά του, ήξεραν την αλήθεια. Ένας γκέι φίλος του, ο Shawn, τον οποίο ο Kurek περιγράφει ως «μεγάλο εύσωμο αρκουδάκι» υποδύθηκε τον σύντροφό του. O Kurek έπιασε δουλειά σε ένα γκέι καφέ, άρχισε να συχνάζει σε ένα γκέι μπαρ και έγινε μέλος μιας γκέι ομάδας σόφτμπολ, διατηρώντας την εσωτερική ταυτότητα του ετεροφυλόφιλου Χριστιανού.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αξιόλογο βιβλίο με τίτλο “The Cross in the Closet”, στα χνάρια άλλων παρόμοιων έργων, όπως το “Black Like Me”, που έχει γραφτεί από έναν λευκό άνδρα τη δεκαετία του 1960 που έζησε ως μαύρος Αμερικανός στο Νότο των ΗΠΑ και το  “Self-Made Man” της Norah Vincent, η οποία περιέγραψε τη ζωή της μεταμφιεσμένη σε άντρα. «Για να μπω στη θέση τους, έπρεπε να ζήσω τη ζωή μου ως ομοφυλόφιλος. Έπρεπε να παρουσιαστώ στους φίλους μου και στους γονείς μου και στον κόσμο ως γκέι άντρας», είπε ο Kurek στον Observer.

H εμπειρία του Kurek θυμίζει ένα συναισθηματικό, ειλικρινές και μερικές φορές ξεκαρδιστικό ταξίδι: ξεκινά ως μέλος μιας συντηρητικής χριστιανικής ομάδας και καταλήγει με την πίστη του επιβεβαιωμένη, αλλά με κατανόηση για την αναγκαιότητα της ισότητας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έχασε πολλούς φίλους, ειδικά από το πανεπιστήμιο Liberty, οι οποίοι όταν «αποκάλυψε» την ταυτότητά του έστειλαν mail ζητώντας του να μετανοήσει για τις αμαρτίες του, προειδοποιώντας τον ότι θα αντιμετωπίσει τη Θεία Δίκη. «Τώρα έχω πολλούς νέους γκέι φίλους» δήλωσε ο Kurek.   Όμως η πορεία του δεν ήταν χωρίς εμπόδια. Στην αρχή της προσπάθειάς του ο Kurek αποφάσισε να εγκλιματιστεί στην γκέι σκηνή του Νάσβιλ επισκεπτόμενος ένα γκέι κλαμπ. Μόλις μπήκε μέσα, ένας μυώδης άντρας, γυμνός από τη μέση και πάνω, καλυμμένος με λάδι και γκλίτερ, τον έσυρε στην πίστα. Υπό τη μουσική της Μπιγιονσέ ο άντρας έκανε πώς καβαλικεύει τον Kurek σαν άλογο και τον αποκάλεσε «ατίθασο άλογο». Ήταν όλα πολύ υπερβολικά για πρώτη φορά. «Ήθελα να κάνω εμετό. Ήθελα να καπνίσω. Ήθελα να τον σπάσω στο ξύλο,» γράφει ο Kurek.

Σύντομα όμως τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα. Προκειμένου να αποφύγει το φλερτ από άντρες ο Kurek έπεισε τον φίλο του Shawn να παριστάνει το σύντροφό του κι έτσι γρήγορα έγινε μέρος της γκέι σκηνής του Νάσβιλ. Διερευνώντας την γκέι κουλτούρα διαπίστωσε ότι είναι τόσο διαφορετική και ενδιαφέρουσα όσο και κάθε άλλο κομμάτι της αμερικανικής ζωής. Σε ένα γκέι μπαρ ο Kurek έκπληκτος γνώρισε γκέι Χριστιανούς οι οποίοι συζητούσαν την πίστη τους στον Δημιουργισμό. «Βρήκα γκέι που ήταν πιο ευσεβείς Χριστιανοί από μένα!» λέει ο Kurek. Έγινε μέλος μιας ομάδας που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γκέι και συμμετείχε σε μια διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία του Βατικανού στη Νέα Υόρκη.   Ωστόσο το πείραμα είχε και κάποιο κόστος. Για να μάθει την αληθινή αντίδραση της μητέρας του ο Kurek διάβασε το ημερολόγιό της.

Η μητέρα του είχε γράψει: «θα προτιμούσα να μάθαινα ότι έχω καρκίνο σε τελικό στάδιο από το να μάθω ότι ο γιος μου είναι γκέι.» Το ταξίδι του Kurek έγινε όμως και δικό της ταξίδι. Τελικά την κέρδισε και κατάφερε να την κάνει να αλλάξει τις απόψεις της. «Η μητέρα μου έγινε από πολύ συντηρητική Χριστιανή, σύμμαχος της ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτή», είπε.

 

Ο Kurek επίσης βίωσε από πρώτο χέρι τη λεκτική βία. Αν και ο ίδιος κάποτε αποκάλεσε γκέι διαδηλωτές «αδερφές», βρέθηκε στην αντίπερα όχθη των προσβολών. Κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης με την ομάδα σόφτμπολ στο Νάσβιλ ένας άντρας που έβγαζε βόλτα τα σκυλιά του αποκάλεσε τον Kurek και τους συμπαίκτες του «αδερφάρες.»   Ο Kurek εξοργίστηκε τόσο πολύ που οι φίλοι του χρειάστηκε να τον κρατήσουν για να μην ορμήξει στον άντρα και στη συνέχεια από το σοκ ξέσπασε σε δάκρυα. «Την πρώτη φορά που το άκουσα, τα έχασα. Είδα κόκκινο. Ένιωσα ότι κακοποιήθηκα από τη λέξη,» είπε.   Το ταξίδι του Kurek τελείωσε όταν αποκάλυψε το μυστικό του και επανεμφανίστηκε ως ετεροφυλόφιλος Χριστιανός. Όμως λέει ότι ένα από τα εκπληκτικά στοιχεία του ταξιδιού είναι ότι η πίστη του μετά την εμπειρία του ανανεώθηκε και δεν υπονομεύθηκε. «Το ότι έζησα ως γκέι για ένα χρόνο έσωσε την πίστη μου,» είπε.

Ο Kurek είπε επίσης ότι η εμπειρία του όχι μόνο δείχνει στους συντηρητικούς Χριστιανούς ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά ότι και αυτοί μπορεί να είναι πολύ ευσεβείς και ίσως είναι η ώρα να αποκαλυφθεί μια νέα πλευρά των Ευαγγελιστών στην  ομοφυλοφιλική κοινότητα.   «Η συντριπτική πλειοψηφία των συντηρητικών Χριστιανών δεν αποτελείται από φανατικούς γεμάτους με μίσος. Αυτοί είναι μια ηχηρή μειονότητα που τραβάει την περισσότερη προσοχή.»

πηγη lifo.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top