Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

Shqip

Emrat më të pëlqyer në Shqipëri Harta sipas qyteteve

Emrat më të pëlqyer në Shqipëri Harta sipas qyteteve

Familjet shqiptare kanë tashmë prirjen që fëmijëve të tyre t’u vendosin një emër të huaj. Statistikat e fundit nga Instituti i Statistikave bërë për emrat e fëmijëve, tregon se më të pëlqyerit për vajzat dhe djemtë janë Amelia dhe Noel.

Top 10 emra femra 2014
Renditja Emri Numri Per 1000
Emri i vajzave
1 Amelia 363 10.2
2 Ajla 271 7.6
3 Melisa 220 6.2
4 Amelja 166 4.6
5 Klea 155 4.3
6 Sara 148 4.1
7 Kejsi 127 3.6
8 Noemi 118 3.3
9 Alesia 116 3.2
10 Leandra 112 3.1
Top 10 emra e meshkujve 2014
Renditja Emri Numri Per 1000
1 Noel 490 13.7
2 Joel 483 13.5
3 Mateo 191 5.3
4 Ergi 181 5.1
5 Luis 171 4.8
6 Aron 141 3.9
7 Samuel 130 3.6
8 Roan 123 3.4
9 Roel 118 3.3
10 Xhoel 116 3.2

emrat-me-te-pelqyer-ne-shqiperi-harta-sipas-qyteteve

 

Për të parë emrat sipas qyteteve klikoni këtu https://statemra.shinyapps.io/emra/

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top