ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΕΜΕΙΣ οι Αλβανοί δεν είμαστε πια Μετανάστες?

ΕΜΕΙΣ δεν ήμαστε Πια Μετανάστες?

ΕΜΕΙΣ (οι αλβανοί) που δεν έχουμε την αίσθηση της κοινότητας γιατί (νομίζουμε ότι) έχουμε αφομοιωθεί. Το ότι δεν ήμαστε μαύροι στο χρώμα δεν σημαίνει ότι  δεν αντιμετωπίζουμε ρατσισμό σε διάφορους τομείς στην καθημερινότητά μας.

Αυτήν την εβδομάδα διοργανώθηκαν αρκετές εκδηλώσεις-ημερίδες  σχετικές με θέματα μετανάστευσης , με αποκορύφωμα αυτές της 18ης Δεκεμβρίου όπου ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Αλβανοί μετανάστες αποτελούν το 65% στη μεταναστευτική κοινότητα, σε καμία από αυτές τις εκδηλώσεις δεν υπήρξε κάποιος ‘’δικός  μας’’ εκπρόσωπος στα πάνελ των ομιλητών.  Η αλήθεια είναι πως ανάμεσα στο κοινό υπήρχαν αρκετοί συμπατριώτες μας οι οποίοι ήταν εκεί απλά για να ακούσουν ή να φωτογραφίσουν τους…άλλους αντιπροσώπους ΜΑΣ και όχι για να μιλήσουν οι ίδιοι ή να εκπροσωπήσουν οι ίδιοι την αλβανική κοινότητα στο σύνολό της.

Γιατί άραγε να συμβαίνει κάτι τέτοιο? Είναι μήπως αυτό αποτέλεσμα της λεγόμενης αφομοίωσης ? Αφού λοιπόν καταφέραμε να αφομοιωθούμε δεν χρειάζεται πια να ακούγεται η φωνή μας? Ποιοι τελικά εκπροσωπούν τους Αφομοιωμένους Αλβανούς Μετανάστες?

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top