Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Emigrantët Shqiptarë në Greqi në shifra

Greqi. Sipas disa shifra që u bënë publike nga Ministria e Brendëshme e Greqisë numri i emigrantëve të përgjithëshëm të ligjëshëm në Greqi është 597797nga të cilët  462.319 emigrantë që disponojnë leje qëndrimi, kurse  135.478 kanë bërë kërkesë për rinovimin e lejes të qëndrimit në Greqi.

Përsa i përket emigrantëve shqiptarë në Greqi

  1. 409.125 është numri i emigrantëve shqiptarë që jetojnë në mënyrë të ligjëshme në Greqi (68,44% e emigratëve që jetojnë në Greqi)
  2. 119.290 janë fëmijë nën 18 vjeç (85% e numrin total të fëmijëve të emigrantëve në Greqi)

Për sa i përket shifrave të fëmijëve që janë në shkolla greke dhe atyre që studjojnë në universitetet greke u bënë publike se në Greqi studjojnë në shkolla fillore dhe të mesme 104.171 fëmijë emigrantësh kurse në universitete 4849 emigrantë. Për numrin e emigrantëve që janë nga Shqipëria nuk ka shifra të sakta por po të marrim faktin se fëmijët e emigrantëve përbëjnë 85% e totalit atëherë mund të hamëndësojmë se në Greqi studiojnë

  1. Në shkollat fillore dhe të mesme 88545 fëmijë shqiptarë
  2. Në universitete 4121 studentë shqiptarë
  3. Këtu nuk llogariten shifrat e universiteteve private, ose instituteve profesionale IEK për të cilët nuk kemi shifra në dispoziocion

 

Për albanians.gr

Gaston Sanxhaku

Shënim: Për të dhënat në fjalë janë përdorur burime nga gazeta prestigjioze greke Kathimerini, 20/10/2013

 

Lexoni me shume per temën: Οι Αλβανοί μετανάστες είναι οι περισσότερο ενταγμένοι στην ελληνική κοινωνία από όλες τις ομάδες μεταναστών tek albanians.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top