ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Emigrantët e paligjëshëm në Greqi ekzaminim i detyruar për sëmundjet infektive

Policia greke do të ndalojë emigrantët klandestinë

Policia greke do të ndalojë emigrantët klandestinë që janë bartës sëmundjesh infektive dhe do t’i dërgojë në mënyrë të detyrueshme në spitale, që të ekzaminohen e kurohen, kështu thuhet ndër të tjera në amendamentin e paraqitur në Parlamentin grek.

Siç argumentohet në amendament, përqëndrimi i madh i klandestinëve në qendrat e mëdha urbane krijon rreziqe serioze për shëndetin publik, duke marrë parasysh se jetojnë në mjedise të papërshtashme banimi, shtëpitë publike, përdorimin e drogës, si dhe sëmundjet infektive që ata i mbartin nga vendet e tyre të origjinës.

Ministri i shëndetësisë dhe ai për mbrojtjen e qytetarit, deklaruan se janë rritur në shkallë shqetësuese rastet me SIDA, janë regjistruar 613 shtëpi publike pa leje dhe paralelisht me krimin janë rritur sëmundjet ngjitëse, duke e përshkruar problemin e emograntëve klandestinë si një “bombë higjenike që është gati të shpërthejë”.

Ata raportuan gjithashtu se do të bëhen kontrolle shëndetësore për të gjithë popullsinë e emigrantëve të paligjshëm, do të vulosen menjëherë shtëpitë në të cilat jetojnë në mënyrë të paligjshme dhe masivisht emigrantë dhe pronarët e tyre do të kenë përgjegjësi penale

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top