ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτός ΕΣΠΑ ο οδικός άξονας Ιωάννινα-Κακαβιά

Μπαράζ αντιδράσεων στα Ιωάννινα προκαλεί η διαφαινόμενη εξαίρεση από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά.

[maxbutton id=”5″]

Το θέμα προέκυψε την περασμένη εβδομάδα, όταν στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα για υποδομές ypodomes.com δημοσιεύτηκε η απάντηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, σε αναφορά του βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κ. Τασούλα, στην οποία τονίζεται ότι το έργο δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μεγάλων έργων του επιχειρησιακού προγράμματος των υποδομών στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το έργο αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού δικτύου που δίνει διέξοδο μέσω της Αλβανίας στην Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια με τη σύνδεση στην Τεργέστη και ανοίγοντας προοπτικές ανάπτυξης για τις παραμεθόριες περιοχές.

Την ίδια στιγμή ο σημερινός δρόμος από τα Ιωάννινα ώς τον τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς δέχεται μεγάλο φόρτο από τις μετακινήσεις, από και προς την Αλβανία, με πολλά δυστυχήματα να γίνονται σε διάφορα τμήματά του.

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/arthro/antidroyn-stin-exairesi-apo-neo-espa-0

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top