ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ekskluzive. Greqi. Gati karta elektronike e emigrantit

Greqi. Ministria e Jashtëme, Ministria e Brendëshme

Greqi. Ministria e Jashtëme, Ministria e Brendëshme

dhe Ministria e Mbrojtjes të Qytetarit më 23 Maj vendosën që të gjithë emigrantët që jetojnë në Greqi, si dhe qytetarët e shteteve të Bashkimit Europian që jetojnë dhe punojnë në Greqi , do ndërrojnë lejet e tyre të qëndimit (sticker, që ngjiten në pashaporta) me kartën elektronike të emigrantëve, në greqisht AUTOTELES EGGRAFO=KARTA TOU METANASTH.

 

Me vendim të përbashkët ndërministror u vendosën dhe të dhënat teknike si dhe specifikimet teknollogjike të Kartës të Emigrantit. Të gjithë emigrantët do thërriten të pasisen me këto karta sapo të dali vendimi në Fletoren Zyrtare të Shtetit. (Efimeridha tis Kiverniseos).

 

Çfar është Karta e Emigrantit-Autoteles Eggrafo

Autoteles eggrafo ose Karta e Emigrantit është një kartë plastike me chip (elektronike dhe me mikroqarqe) e cila do zëvëndësoi të gjitha lejet e qëndrimit që jepen për emigrantët dhe zakonisht ngjiten ne pashaportat e tyre (sticker). Me të do paisen të gjithë emigrantët që jetojnë në Greqi, si dhe qytetarët e shteteve të Bashkimit Europian që jetojnë dhe punojnë në Greqi.

Të dhënat teknike

Sipas vendimit ndërministror të publikuar më 23 maj 2013 , u vendos që Karta e Emigrantit-Autoteles Eggrafo të ketë këto të dhëna teknike:

 

 1. Titullin e Lejes (Dhjetë vjeçare, pesë vjeçare, dy vjeçare etj)
 2. Kodin e Kartës me 9 shifra
 3. Emër Mbiemër të personit që i përket karta
 4. Vëndi i dhënjes të lejes si dhe datat e dhënjes dhe skadimit të lejes
 5. Kategorinë e Lejes
 6. Firmë e personit që i përket karta e cila do kthehen në firmë elektronike
 7. Kodi i shtetit GRC, si dhe sfond që do shkruhet HELLAS
 8. Fotografi të personit që i përket karta
 9. Datlindja dhe gjinia e personit që i përket karta
 10. Mikroqarqe elektronike
 11. Optically Variable Device-Aparati i ndryshueshëm Optikisht
 12. Chip elektronik ku do përfshihen të gjitha të dhënat e personit që i përket karta si Adresa e personit që i përket karta, AMKA, AFM, Numri i Dosjes, Numri i Pashaportës, EKA-Eidikos Kodikas Allodapou
Siç thamë dhe më lart të gjithë emigrantët do detyrohen të ndërrojnë kartat e qëndrimit që kanë tani me kartën e re menjëherë mbasi të dalë vendimi në Fletoren Zyrtare, diçka që akoma nuk dihet se kur do dali.
Gjithashtu ndryshimi nuk do ketë kosto, por ajo që është e sigurtë është që nuk do i shmangemi dot rradhëve të gjata në qëndrat e dhënjeve të lejeve të qëndrimit të Bashkive.
Për të lexuar në greqish vendimin ndërministror për këtë çështje mund të klikoni këtu Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για το αυτοτελές έγγραφο
Për albanians.gr
Gaston Sanxhaku

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top