ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγινα Πόρος Ύδρα τα αστέρια του Αργοσαρωνικού ΦΩΤΟ

Αίγινα Πόρος Ύδρα τα αστέρια του Αργοσαρωνικού

Την Κυριακή 13 Ιουλίου η RINIA, διοργανώνει μονοήμερη κρουαζιέρα στα 3 αστέρια του Αργοσαρωνικού.  Με αυτή την ευκαιρία  σας παρουσιάζουμε μερικές πληροφορίες για αυτά τα 3 νησιά.

Στις φωτογραφίες αποτυπώνετε μόνο ένα μέρος της ομορφιάς αυτών των νησιών. Για περισσότερα την Κυριακή 13 Ιουλίου 🙂

Αίγινα
Η Αίγινα είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Με το αυτό όνομα φέρεται η πρωτεύουσα και ο κύριος λιμένας της νήσου. Κατά την αρχαιότητα αποτελούσε εποικιστικό κέντρο Πελοποννήσιων, Αιγαιατών και Μυρμιδόνων. Σήμερα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση, πληθυσμό και ανάπτυξη νησί του Αργοσαρωνικού και νησιωτικό προάστιο του Πειραιά.
Αξιοθέατα
Το νησί παρουσιάζει σημαντικά αξιοθέατα όπως ο Ναός της Αφαίας, η Παλαιοχώρα (ο “νησιωτικός” Μυστράς), τα υπολείμματα του ναού του Ελλανίου Διός, ο προϊστορικός/ιστορικός οικισμός της Κολώνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Πολύ γνωστές παραλίες του νησιού είναι ο Μαραθώνας και η Αγία Μαρίνα. Δημοφιλές τουριστικό κέντρο αποτελεί επίσης το επιβλητικό Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και πληθώρα εκκλησιών που διασώθηκαν μετά την τουρκοκρατία.
Το νησί εξυπηρετείται από τοπικά πούλμαν, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει να γυρίσει την πόλη πάνω σε μια από τις παραδοσιακές άμαξες.
Στο νότιο άκρο του νησιού, 9 χμ από το λιμάνι της Αίγινας βρίσκεται το τουριστικό θέρετρο της Πέρδικας από όπου τους καλοκαιρινούς υπάρχει συχνή καθημερινή σύνδεση (με καΐκι) με το νησάκι της Μονής.

aigina2

 

aigina 6 aigina 5 aigina 4 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Πόρος

Ο Πόρος είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαυρία. Έχει 4.348 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001 που αποτελούν ομώνυμο δήμο. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή Πελοποννήσου και το απέναντι χωριό Γαλατάς. Είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για το σπουδαίο λεμονοδάσος που βρίσκεται στην παραπάνω ακτή, ενώ είναι δημοφιλής σαν τόπος μικρών αποδράσεων από την Αθήνα.
 Αξιοθέατα

Η πόλη του Πόρου, με τα νεοκλασικά της οικοδομήματα, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός λόφου (Παραδοσιακοί Οικισμοί της Ελλάδος).

Το αρχαιολογικό μουσείο, στην πλατεία Κορυζή, φιλοξενεί ευρήματα από το ναό του Ποσειδώνα, την αρχαία Τροιζήνα και από άλλα κοντινά αρχαιολογικά μέρη.
Στο βόρειο μέρος του νησιού βρίσκονται τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, το οποίον ήταν το κέντρο της Αμφικτυονίας της Καλαυρίας. Η ακριβής χρονολογία κατασκευής του δεν είναι γνωστή, αν και ερευνητές εκτιμούν πως κατασκευάστηκε γύρω στο 520 π.Χ.. Οι διαστάσεις του ναού, ο οποίος έχει Δωρικό ρυθμό, είναι 27.4 x 14.4 μ. Τον στηρίζουν 6 κολώνες κατά πλάτος και 12 κολώνες κατά μήκος.

poros01

 

poros 4 poros 5 poros 3 poros 2

 

 

Ύδρα
Η Ύδρα είναι νησί του Αργοσαρωνικού. Με το αυτό όνομα φέρεται η πρωτεύουσα και λιμένας της νήσου που αποτελεί ομώνυμο Δήμο, που αριθμούσε 1.966 κατοίκους στην απογραφή του 2011, οι οποίοι, λόγω του άγονου εδάφους, ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό. Είναι εξαιρετικά γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί.

Ένα πανέμορφο μικρό νησί αλλά τόσο μεγάλο σε ιστορία και ιδιαιτερότητες που το ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλά. Ο ρόλος του νησιού και των κατοίκων του κατά την επανάσταση του 1821 από την Οθωμανική αυτοκρατορία αλλά και η σύγχρονη ιστορία κάνει την Ύδρα έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.Αρχοντιά, παράδοση και μεγαλείο. Η αρχιτεκτονική του νησιού έχει κρατηθεί μέχρι τις ημέρες μας, αλώβητη και απαραβίαστη από σύγχρονες παρεμβάσεις, χάρη στις θυσίες όλων των Υδραίων, που με θρησκευτική ευλάβεια κρατούν την μοναδική αυτή κληρονομιά που τους παρέδωσαν οι πρόγονοί τους

ydra3 ydhra 5 OLYMPUS DIGITAL CAMERA ydhra 1 hydra04

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top