ΑΛΒΑΝΙΑ

Εγγραφή και υποβολή αίτησης on line για Αλβανικό διαβατήριο και δελτίο ταυτότητας 

Ambasada shqiptare ne athine online aplikim për pasaporte

Πριν περίπου 10 χρόνια η Αλβανία άρχισε να εκδίδει νέου τύπου διαβατήρια που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και βιομετρικά  στοιχεία. Τα νέα διαβατήρια , ήταν τότε η βασικότερη προϋπόθεση για να δοθεί το πράσινο φως για την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της Αλβανίας εντός της ζώνης Σένγκεν.

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που εκδόθηκαν τα πρώτα Βιομετρικά Διαβατήρια, και  σε αρκετούς από τους πολίτες έχει έρθει η ώρα να ανανεώσουν το διαβατήριο τους.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε πως θα κάνετε online αίτηση για να βγάλετε Αλβανικό διαβατήριο στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα, η στα γενικά προξενεία της Αλβανίας

 

Η υπηρεσία “έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας” είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία η οποία επιτρέπει στους Αλβανούς πολίτες που διαμένουν εκτός των συνόρων της Δημοκρατίας της Αλβανίας να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά για να τους χορηγηθεί διαβατήριο και δελτίο ταυτότητας ID. Μετά την ηλεκτρονική αίτηση, ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να προσέλθει αυτοπροσώπως στην Πρεσβεία για να αφήσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Για να αιτηθείτε για έκδοση διαβατηρίου και δελτίου ταυτότητας ID, πρέπει να υποβάλετε αίτηση on line (ηλεκτρονικά), μέσω του διαδικτύου με τη χρήση κινητού τηελφώνου, tablet ή υπολογιστή στην διαδικτυακή πύλη

www.e-albania.al

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Πρώτο βήμα: Κλικάρετε στο Regjistrohu (εγγραφή):

Προσοχή ! Για τέκνα κάτω των 16 ετών, η αίτηση γίνεται με τα στοιχεία του γονέα και μέσα στην ηλεκτρονική φόρμα επιλέγετε το πεδίο «αιτούμαι για τέκνο». Κάθε πολίτης άνω των 16 ετών αιτείται με τα δικά του στοιχεία.

Συμπληρώστε όλα τα στοιχεία:

 

 

  • Kodi  i përdoruesit είναι ο κωδικός χρήστη, εισάγετε τον προσωπικό αριθμό ταυτοποίησης που θα βρείτε στο βιομετρικό διαβατήριο/δελτίο ταυτότητας ή στο πιστοποιητικό σας π.χ. ο κωδικός: H12345788B
  • Fjalëkalimi/password είναι ο κωδικός πρόσβασης, σιγουρευτείτε ότι ο κωδικός πρόσβασης αποτελείται τουλάχιστον από 7 χαρακτήρες π.χ.: ονομα2017
  •  Email: Εισάγετε το e-mail σας. Προσοχή, το e-mail που θα δηλώσετε πρέπει να χρησιμοποιείται διότι σε περίπτωση επαλήθευσης του λογαριασμού σας, οι οδηγίες θα σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώνετε.
  •  Τηλέφωνο:  003069……….
  •  Τα προσωπικά στοιχεία (όνομα, επίθετο, πατρώνυμο): Προσέξετε όλα τα στοιχεία να είναι είναι ακριβή και να συμφωνούν με τα στοιχεία του Μητρώου Αστικής Κατάστασης της Αλβανίας.

 

Προσοχή! Εάν τα στοιχεία σας περιέχουν ç ή ë θα πρέπει να τα εισάγετε ακριβώς έτσι (όχι με c ή e)

Στη συνέχεια, επιστρέψτε στην αρχική σελίδα.

 

2. Δεύτερο βήμα: Κλικάρετε στο Hyr (είσοδος):

 

Αφού εγγραφείτε, θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Κάντε κλικ στο
“Hyr” (Σύνδεση)

-Επαληθευτείτε με την ιδιότητα του πολίτη επιλέγοντας την “Identifikimi i qytetarëve/bizneseve me fjalëkalim” (Επαλήθευση πολιτών/επιχειρήσεων με κωδικό πρόσβασης) και στη συνέχεια εισάγετε τα στοιχεία σας (προσωπικό αριθμό και κωδικό πρόσβασης).

Αφού εισέλθετε στον λογαριασμό:

– Kërko (αναζήτηση υπηρεσίας): Γράψτε ” Aplikim për pasaportë dhe Kartë ID ”

– Επιλέξτε την υπηρεσία ” Aplikim për pasaportë dhe Kartë ID ”

– Κάντε κλικ στο κουμπί “Përdor” (Χρήση)

– Επιλέξτε “Krijo një aplikim të ri” (Δημιουργία νέας αίτησης), ξεκινήστε την ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία που ζητούνται σύμφωνα με το αλβανικό πιστοποιητικό σας. Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείο που θα συμπληρώνεσετε στο σχετικό πεδίο, θα σας αποσταλεί η επιβεβαίωση της αίτησης καθώς και ο ειδικός κωδικός της αίτησης (ο οποίος σας επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας της αίτησης ανά πάσα στιγμή)

– Ανεβάστε το έγγραφό σας: διαβατήριο, δήλωση απώλειας ή ληξιαρχική πράξη (κατά περίπτωση)

– Πατήστε “Εφαρμογή” και περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη σας ένας μεγάλος κωδικοποιημένος με αριθμούς και γράμματα

– Ακολουθήστε τις διαδικασίες για να πραγματοποιήσετε την πληρωμή στην Τράπεζα

– Τέλος πρέπει να προσέλθετε στην Πρεσβεια για να υπογράψετε και να αφήσετε τα δακτυλικά αποτυπώματα (υποχρεωτικά)

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής και υποβολής αίτησης στην κυβερνητική πύλη e-albania, δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top