Shqip

Edi Rama. Marrdhënjet mes Shqipërisë dhe Greqisë do ngrihen në një nivel të ri 

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama, gjatë seancës të sotme parlamentare ku prezantoj programin qeveritar, bërë një referencë të veçantë për marrdhënjet Shqiptaro-Greke, ku shprehu besimin se gjatë viteve në vijim, ato do ngrihen në një nivel të ri miqesie, respekti dhe bashkepunimi reciprok.

Edi Rama u shpre

“Ne vazhdojme te besojme ne devizen tone zero probleme me fqinjet. Do i zgjidhimn problemet e mbartuara me te vetmin fqinj qe kemi probleme te mbartura. Mesazhi im eshte i thjeshtë dhe i qartë: Duam miqësi reciproke, respekt të ndërsjelltë dhe bashkëpunim strategjik

Per ne cdo grek qe jeton ne Shqiperi është anëtarë me liri dhe të drejta të barabarta i familjes sone, e minoriteti grek një urë lidhëse mes dy vendeve, urë për të cilën kujdesi i qeverise dhe shtetit shqiptar vetëm do vijojë të rritet.

Por Shqipëria pavarësisht halleve dhe nevojave të saj do mbyllë asnjëherë as sytë as gojën në mbrojtje të të vërtetave dhe të drejtave të veta.

Me lejoni sot të shprehem besimplotë se koha që kemi përpara do sjellë zgjidhjet e dëshiruara per të dyja palet, me dialgog real, me këmbë në tokë, marrëdhëniet mes nesh do ngrihen në një nivel të ri miqesie, respekti dhe bashkepunimi.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top