ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έχεις λεφτά..αγόρασε μια ιθαγένεια… (Φωτο) 

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία λέει ο λαός…Σίγουρα όμως αν έχεις πολλά λεφτά μπορείς να γίνεις υπήκοος της Ευρωπαϊκής Ένωσης , Αμερικάνος ή Καναδός πολίτης… εύκολα και γρήγορα…και σίγουρα δεν θα περιμένεις στην ουρά με τους “κοινούς θνητούς”

Περίπου 20 χώρες διαθέτουν επενδυτικά προγράμματα απόκτησης ιθαγένειας σε όσους θέλουν να επενδύσουν στις επιχειρήσεις της χώρας, στο χώρο των κτηματομεσιτικών ή σε κρατικά ομόλογα, μεταξύ αυτών η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Μολδαβία, η Μάλτα, με το Μαυροβούνιο να βρίσκεται ήδη στα τελευταία στάδια της διαδικασίας.  Η απόκτηση ιθαγένειας μέσω επενδυτικών προγραμμάτων (CIP) είναι ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε το 1984 από τις νήσους Σεντ Κιτς και Νέβις της Καραϊβικής. Για να δώσουν κίνητρο σε ιδιώτες να επενδύσουν στην οικονομία τους, έδιναν διαβατήρια με πρόσβαση (χωρίς βίζα) σε 132 χώρες.

Ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Βρετανία ανταλλάσσουν τα διαβατήριά τους, ωστόσο σε αυτές τις χώρες ο δρόμος προς την απόκτηση της ιθαγένειας είναι πολύ πιο δύσκολος και ακριβός. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, οι επενδυτές πρέπει να πληρώσουν δύο εκατομμύρια στερλίνες σε κυβερνητικές επιχορηγήσεις και ως αντάλλαγμα παίρνουν μια βίζα πρώτης βαθμίδας, που τους επιτρέπει να ζήσουν στη χώρα για τρία χρόνια και τους δίνει το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση για να λάβουν πλήρη ιθαγένεια έπειτα από πέντε χρόνια, χωρίς όμως καμιά διαβεβαίωση ότι μετά το πέρας της πενταετίας θα τη λάβουν.

Η Ελλάδα  με μια επένδυση των 250.000 χορηγεί άδεια διαμονής 5 έτους διάρκειας.

Και για όσους θα πούνε…σιγά μην πληρώσω τόσα λεφτά για ένα διαβατήριο,  μπορεί όντως αυτά τα προγράμματα να μην απευθύνονται για τον μικρομεσαίο πολίτη , άλλα σκεφτείτε ότι για τους εκατομμυριούχους που προέρχονται από χώρες με περιορισμούς όπως η Κίνα ή κάποιες περιοχές της Μέσης Ανατολής, η δυνατότητα να αγοράσουν ένα τέτοιου είδους διαβατήριο είναι ανεκτίμητη

Δείτε λοιπόν τον τιμοκατάλογο

ΠΗΓΗ http://www.enikonomia.gr/economy/176742,deixe-mou-ta-diavatiria-sou-gia-na-sou-po-poso-plousios-eisai.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top