ΑΛΒΑΝΙΑ

Δύο υπερσύγχρονα αεροδρόμια ετοιμάζει η Αλβανία -Σε Αργυρόκαστρο και Αγ. Σαράντα ΦΩΤΟ

Δύο υπερσύγχρονα αεροδρόμια ετοιμάζει η Αλβανία -Σε Αργυρόκαστρο και Αγ. Σαράντα ΦΩΤΟ

Δύο υπερσύγχρονα αεροδρόμια, διεθνών προδιαγραφών σχεδιάζει η Αλβανία

Ο σχεδιασμός, στον οποίο εμπλέκονται ξένα επενδυτικά κεφάλαια, αφορά στο αεροδρόμιο του Αργυροκάστρου αλλά και των Αγίων Σαράντα.

Αν και οι Άγιοι Σαράντα, μπήκαν δεύτεροι στη λίστα, φαίνεται ότι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς μπαίνουν πλέον δυναμικά στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη.

Στο Αργυρόκαστρο ο στόχος ήταν να αξιοποιηθούν οι παλιές αεροπορικές εγκαταστάσεις και τη θέση τους να πάρει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο.

Μάλιστα η Αλβανία, είχει ετοιμάσει και την σχετική μακέτα.

 

Στην Αλβανία αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο ένα Διεθνές Αεροδρόμιο, το Αεροδρόμιο των Τιράνων “Μητέρα Τερέζα”, από που εξυπηρετούνται όλες οι διεθνές πτήσεις. Το αεροδρόμιο από της 23 Απριλίου του 2005 και για 20 χρόνια το διαχειρίζεται η εταιρία Tirana International Airport Shpk, η οποία είναι μια κοινοπραξία που ανήκει στην AviAlliance GmbH, ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες επενδυτές στον κόσμο.

Η Αλβανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει και έχει συμφωνήσει με τον παραχωρησιούχο, ότι θα κατασκευαστούν δυο νέα αεροδρόμια στην Νότια Αλβανία, εκ των οποίων ένα θα είναι στους Άγιους Σαράντα. Η επιλογή έγινε για τουριστικούς λόγους, καθώς αποτελούν την πύλη εισόδου στην πιο τουριστική περιοχή της Αλβανίας, την θαλάσσια περιοχή της Ιονίου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι για το έργο έχει βρεθεί εταιρεία η οποία θα επενδύσει, Αμερικανικών συμφερόντων.

 

 

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/324985/dyo-ypersyghrona-aerodromia-etoimazei-i-alvania-se-argyrokastro-kai-ag-saranta-eikones#ixzz4bP6Iva00

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top