Ελληνική ιθαγένεια Πολιτογράφηση

Δύο χρόνια αναμονή για ιθαγένεια

Με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς αποκτούν ιθαγένεια οι μετανάστες δεύτερης γενιάς, άτομα δηλαδή από αλλοδαπούς γονείς που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου, μόλις οι μισοί από τις 58.000 που έχουν καταθέσει αίτηση έχουν λάβει έγκριση για ιθαγένεια. Ειδικά στην Αθήνα, όπου κατατίθενται οι περισσότερες αιτήσεις (24.948 σε δύο χρόνια έναντι 33.432 σε όλη την Ελλάδα), η διαδικασία γίνεται πάρα πολύ αργά.

Παράλληλα, υπολογίζεται ότι χιλιάδες εν δυνάμει δικαιούχοι δεν έχουν καν καταθέσει αίτηση.  181.718 μετανάστες ηλικίας από 0-29 ετών βρίσκονται στη Ελλάδα με άδεια παραμονής, και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν ιθαγένεια (λόγω ηλικίας).

Πριν από την ψήφιση του νόμου, 199.804 μετανάστες στις ίδιες ηλικίες βρίσκονταν στην Ελλάδα με άδεια παραμονής. Και μόνο το γεγονός ότι η διαφορά είναι πολύ μικρή καταδεικνύει ότι η διαδικασία παραμένει πολύ δύσκολη και κυρίως εξαιρετικά χρονοβόρα.

Διαβάστε την συνέχεια στο  http://www.kathimerini.gr/920188/article/epikairothta/ellada/dyo-xronia-anamonh-gia-i8ageneia

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top