Ειδήσεις για μετανάστες

Δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε όσους ενδιαφέρονται – Πρόγραμμα Οδυσσέας

  Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία  και τον ελληνικό πολιτισμό –ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Τα μαθήματα γίνονται δωρεάν και απευθύνονται σε πολίτες ανεξαρτήτου καταγωγής άνω των 16 ετών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας και θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι 2011.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος. Μέχρι τώρα όσοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα «Οδυσσέας» είχαν επιτυχία πάνω από 90%.

ΕΠΙΠΕΔΑ:

Επίπεδο Α1 (125 ώρες): Εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας.

Επίπεδο Α2 (175 ώρες): Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Τα τμήματα μπορούν να λειτουργούν πρωινές ή απογευματινές ώρες, ανάλογα με την επιθυμία των εκπαιδευομένων και εφόσον συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων. Τα μαθήματα διαρκούν τρεις ώρες και διεξάγονται δύο έως τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα.

Το πρόγραμμα  οργάνωσε και λειτουργεί η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η υλοποίηση του Έργου έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.00-19.00 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΚΕΕ) ΠΑΙΑΝΙΑΣ: Ι. ΜΕΤΑΞΑ 1

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 6664788, 697 6236100

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top