ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωδεκάωρη ταλαιπωρία για τους Αλβανούς μετανάστες στην Κακαβιά  

Δωδεκάωρη ταλαιπωρία  περίμενε τους Αλβανούς μετανάστες που γυρνάνε στην Πατρίδα τους για τις καλοκαιρινές διακοπές στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιά.

Από της 2 το μεσημέρι χτες ο σταθμός παρέμεινε κλειστός λόγο τεχνικού προβλήματος στους υπολογιστές.  Σαν αποτέλεσμα είχε να σχηματιστεί ουρά 4 χιλιόμετρων και από τις δυο πλευρές των συνόρων. Μέτα τις 18.00 το απόγευμα το πρόβλημα φαίνεται να αποκαταστάθηκε και άρχισε ξανά η κυκλοφορία.

Όπως καταγγέλλουν οι μετανάστες στα σύνορα, από τiς Ελληνικές αρχές δόθηκε προτεραιότητα στους ομογενείς  και στους κατόχους ελληνικών διαβατηρίων. Ενώ στην είσοδο προς Ελλάδα περνάγανε μόνο όσοι είχαν ταυτότητα ομογενούς, ελληνικά διαβατήρια ή ήταν κάτοχοι δεκαετής άδειας παραμονής.

Τελικά η πλήρης λειτουργιά αποκαταστάθηκε  της 2 τα ξημερώματα. Αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι ομαλή και η κυκλοφορία κανονική.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top