ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 Δώδεκα πρόσφυγες, μεταξύ τους 6 παιδιά, πνίγηκαν σε νέο ναυάγιο στο Αιγαίο

Δώδεκα σοροί έχουν περισυλλέγει μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, μετά τη βύθιση ξύλινου σκάφους με καμπίνα στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν περίπου 50 μετανάστες. Συγκεκριμένα, το λιμενικό σώμα κατάφερε να εντοπίσει και να ανασύρει τα πτώματα έξι μικρών παιδιών, δυο γυναικών και τεσσάρων ανδρών.
Οι σοροί έξι παιδιών, που έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των αθώων θυμάτων που χάνουν τις ζωές τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από τα παράλια της Τουρκίας στην Ελλάδα, μετά τη χθεσινή τραγωδία, που έχασαν τη ζωή τους ακόμη 6 παιδιά.

Συγκεκριμένα, σκάφος της Frontex μετά από τηλεφώνημα στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δεκάδες άτομα στη θάλασσα.

Σκάφη του λιμενικού σώματος και κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού περισυνέλεξαν από τη θαλάσσια περιοχή 26 άτομα (17 άνδρες, 5 γυναίκες, 4 παιδιά), ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, 12 άτομα περίπου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, στο σκάφος που βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία και ενώ στην περιοχή ήταν καλές καιρικές συνθήκες.

Τα παιδιά που διεσώθησαν μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σούπερ πούμα στο νοσοκομείο της Σάμου καθώς παρουσίασαν συμπτώματα υποθερμίας.

Στην περιοχή του ναυαγίου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Ενώ, στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετέχει ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top