ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διορισμοί μόνο για Έλληνες στα Νοσοκομεία

Διορισμοί μόνο για Έλληνες στα Νοσοκομεία

«Όπως καταγγέλλει η Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν., με βάση το Ν.4430/2016 άρθρο 63, ξεκίνησαν τα Νοσοκομεία τους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού με Συμβάσεις Εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης με συγκεκριμένη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος. Στα προσόντα διορισμού περιλαμβάνεται και η ελληνική ιθαγένεια, τη στιγμή που οι αλλοδαπές/οι εργαζόμενες/νοι στο χώρο αυτό αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι. Η κυβέρνηση, επιδεικνύει έτσι και υψηλές ρατσιστικές επιδόσεις στην αντεργατική της πολιτική» συνεχίζει την καταγγελία της η ΑΔΕΔΥ.

Όπως εξηγείται στην ανακοίνωση, με τα προσόντα που προβλέπονται, οι περισσότεροι από τους μισούς εργολαβικούς εργαζόμενους, θα χάσουν τη δουλειά τους. «Οι Υπουργοί Υγείας δεν πτοούνται ούτε από το γεγονός ότι οι ίδιοι είχαν δεσμευθεί για την διασφάλιση της εργασίας των εργολαβικών εργαζόμενων».
Επιπλέον, καταγγέλλεται πως σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί πολλών μηνών είτε από τα Νοσοκομεία (Συμβάσεις Έργου) είτε από τους εργολάβους (εργολαβικοί εργαζόμενοι).

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού της Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων του Δημοσίου, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργολαβικών εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουάριου 2017 και ώρα 12:00, έξω από το Υπουργείο Υγείας και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διεκδικούμε τη διασφάλιση της εργασίας όλων των Εργολαβικών Εργαζομένων, με σύναψη Συμβάσεων Εργασίας αορίστου χρόνου, την άμεση πληρωμή οφειλόμενων ποσών και καμιά απόλυση εργαζόμενου» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ https://www.thepressproject.gr/article/107477/ADEDU-Oxi-stis-apoluseis-ton-ergolabikon-ergazomenon-sta-Nosokomeia

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top