Ειδήσεις για μετανάστες

Δίοδο πρόσβασης για τους μετανάστες στην ΕΕ

Οι Ευρωπαίοι εξετάζουν στο Μιλάνο τρόπους να βοηθήσουν την Ιταλία στη διάσωση των μεταναστών, όμως η άρνησή τους να τροποποιήσουν τους κανόνες παροχής ασύλου τροφοδοτεί τα παράνομα δίκτυα και δεν διευθετεί κανένα από τα προβλήματα, κατήγγειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Πρέπει να ανοίξουμε νόμιμες οδούς για να επιτρέψουμε στους μετανάστες να έρθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαφορετικά θα στραφούν προς δίκτυα παράνομης μετανάστευσης» σημείωσε η Σεσίλια Μάλμστρεμ, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, πριν μεταβεί στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στο Μιλάνο.

«Προς το παρόν οι μετανάστες έχουν μόνο μια μικρή δίοδο πρόσβασης στην ΕΕ, την επανεγκατάσταση» πρόσθεσε.

Η Μάλμστρεμ πρότεινε τη δημιουργία ανθρωπιστικών αδειών εισόδου ή την επεξεργασία των αιτημάτων παροχής ασύλου από τα προξενεία των χωρών μελών της ΕΕ στις περιοχές που συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες, για παράδειγμα στον Λίβανο ή την Τουρκία. «Όμως οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν θετικά δεκτές» κατήγγειλε η ίδια.

«Πρέπει να μου εξηγήσετε τι είναι η ανθρωπιστική βίζα» απάντησε ο σουηδός υπουργός αρμόδιος για τη μετανάστευση και την παροχή ασύλου Τομπίας Μπίλστρεμ προσερχόμενος στη Σύνοδο.

 

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=613729

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top