ΑΛΒΑΝΙΑ

Δυνάμεις της Frontex για την φύλαξη των συνόρων Ελλάδας Αλβανίας;

Δυνάμεις της Frontex για την φύλαξη των συνόρων Ελλάδας Αλβανίας;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά το πέρας της μίνι Συνόδου Κορυφής 11 χωρών για το προσφυγικό στη Βιέννη,
αναφέρθηκε σε πιθανή διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης συνόρων Frontex στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε μάλιστα, η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα βοήθειας για τη φύλαξη των συνόρων της.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, απέστειλε γραπτό αίτημα στην Frontex στις 15 Σεπτεμβρίου, για ευρείας έκτασης συνδρομή στα ελληνοαλβανικά και ελληνοσκοπιανά σύνορα, καθώς και στο Αιγαίο.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex μάλιστα, Φαμπρίς Λεγκέρι, ανέφερε ότι είναι σε συνεννόηση με την Αθήνα, για τη μορφή που θα έχει η αποστολή δυνάμεων της Frontex σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.
Η εφημερίδα θέτει ωστόσο μερικά σημαντικά ερωτήματα, από τη στιγμή που και η ελληνική Κυβέρνηση είχε αρνηθεί παλαιότερα μία τέτοια εξέλιξη:
«Πόσοι φύλακες της Frontex θα έρθουν;
Πως θα μοιάζουν τα σημεία ελέγχου και πως θα διεξάγονται οι έλεγχοι;
Ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος της Frontex;
Ποιο το μέλλον της Frontex σε έναν «κλειστό βαλκανικό διάδρομο»;
Οι προβλέψεις των αναλυτών κάνουν λόγο για test της Frontex στη Σερβία, προτού «κατέβουν» προς τα ελληνοαλβανικά και ελληνοσκοπιανά σύνορα.

ΠΗΓΗ http://www.svouranews.gr/2016/09/frontex.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top